23 okt.

Så vart det snart November. Ja det är väl lika bra. Jag hatar ju November.
Den är lång, den är mörk, den är bara SÅ tråkig. Sen är ju jag en hater av både Januari och Mars. MEN då går det åtminstone åt rätt håll. - Mot våren! 

i helgen vart jag hemma en stund. fick stalka sofia mest hela helgen då min familia knappt var hemma. 
fick inget vettigt gjort. Karlskrona fick sig ett besök, gymmet osv. - Dessutom mådde jag fortfarande lite kasst på Fredagen så fick bli en rätt slapp träning. Blev svettig direkt jag kom in på gymmet typ. Men så kan det vara, man känner ju själv bäst av om man mår bättre eller inte och är redo för att köra. MEN det va fint att va hemma och kunna ha sofia där bakom, med bänkpress och knäböj. - Annars tränar ju jag mycket själv och blir sällan att man våga lassa på med vikter ifallifall något skulle gå snett. OCH så jobbade vi på min andning. 
ingen nyhet att jag har svårt att andas genom munnen (därav nässpray) - Jag har andats sämre än jag trott.
Bruka må illa efter ett pass och huvudvärk osv. har ju helt glömt bort och andas riktigt ordentligt. Så när vi väl fick in det flytet så vart det inte så tungt längre. tack och lov. Man lär sig nya saker jämt.

annars? är EXTREMT trött på att sitta med Amadeus och IATA nu. alltså så pass trött att det kliar i hela kroppen.
jag vill VERKLIGEN tillbaka till skolan nu. Bara nästa vecka också sen finally. Dessa sista två veckorna innan provet måste man ju dessutom kötta nåt så satan. Nu är ju inte läge att vilja slänga datorn i huvudet på någon.

Helgen blir fin däremot. en hel dag med Jocke och Angelica. Det är ticketmässa på Emporia för vår klass, heja!
skönt och träffa folk igen. sen blir det utgång på malmös gayklubb... jocke som dragit dit oss! MEN kan inte bli annat än kul. 

 
tog med mig kameran i helgen. blir så mysigt ljus där inne.

16 okt.

nu börjar det kanske ta sig här, åtminstone med hängheten.
hosta är ju något som verkligen sitter i i flera år (åtminstone känns det ju som så?) 
Men jag har varit väldigt effektiv denna gången och druckit jävla mycket varma dryckor, te med honung är ju verkligen gudomligt för halsen OCH smaklökarna - påtal om smaklökarna hade jag inte mycket av dom till arbete häromdagen, när jag skulle laga carbonara. Jag hällde på mina kryddor i vanlig ordning men kände ingen smak, tänkte att jag måste ju glömt något? kanske tog för lite av något? jag öste på igen. inget hände. men tänkte att skit samma, det får väl vara såhär då ... hade ju såklart glömt det va fel i munnen på mig så det blev LITE överkryddat. hoppsan, så kan det gåååå. 

Men jag är extremt trött på att sitta inne, imorgon får det blir helt slut med det. 
det kliar riktigt i kroppen, jag vill bara ut och springa maraton, även om jag hade däckat av här nedanför trappan.
för det kan jag tala om att jag hade gjort. kondis är inget jag kan skryta med. och då menar jag verkligen det.
träning behöver inte innebära att man springer 56 mil varje pass. - kan säga att här springs det knappt 1km. 
Det är nog mitt nästa mål, Jag gillar idén om att springa .. men jag hatar att göra det. DOM säger dock (vilka dom är vet jag inte) att man börja gilla att springa när man väl börjat ... jag är fortfarande tveksam men jag är nog rätt lätt övertalad på den fronten. 

i nästa vecka (efter min trip till blekinge som snart har sin början) så ska jag börja med en liten ny kost. Jag har nog vart relativt nyttig sen i somras, jämfört med vad jag åt innan, innan Maj kunde jag äta snabbmat hej vilt, frysmat, ÖÖHÖ frysmat .. får gåshud bara jag tänker på det nu. - sen bestämde jag mig att frukost ska blir det stora ordentliga målet och det har jag hållt in i minsta detalj. stor och nyttig, stor för att vara mig åtminstone. Påpeka att jag har en magsäck som en myra. - Jag lagar ALL mat från grunden och det mesta har bytts ut till ekologiskt. - Men i nästa vecka blir det ett litet striktare schema, inget socker och ingen pasta. nu menar vi onaturligt socker och ett par fler mål om dagen, små sådana. Vi får se hur det går. sötsuget har ändå försvunnit från mig och cola dricker jag en gång i veckan max. Det är SÅ skönt och vara hälsosam. PROVA. 

Nej, mitt mål är INTE att gå ner i vikt. Jag har alltid vart smal och väger precis lagom. Jag är nöjd så.
Jag vill få en fast kropp och bygga på mig muskler, thats about it. 


 

one life.

förr klagade jag ofta på "åh det är för varmt" och "åh det är för kallt" och allt var tråkigt osv. 
sen flyttade jag utomlands 2010 och bestämde mig för att vara tacksam för allt sverige har att erbjuda.
jag bara bestämde det. Jag hatar fortfarande vintern men den får inte förstöra min vardag för det. 
Jag önskar fortfarande jag kan bo utomlands (i ett varmt land) om ett par år, men sverige är fortfarande bästa landet i världen. Man kan verkligen låta dåligt väder, konstiga människor, dåligt jobb eller tråkiga läxor förstöra en hel vecka för en. För mig funkar det inte riktigt så längre. 
efter USA och efter att min bror gick bort blev det ännu mer uppenbart - det är detta livet vi har? vi ska alla dö, tids nog. Man vet aldrig när och hur - men man kan bestämma hur ens liv ska se ut tills den tiden väl är inne. 
Man kan bestämma varje detalj, speciellt om man är uppvuxen i ett sånt fantastiskt land som Sverige? här finns alla möjligheter. Man kan bestämma vem man vill vara i sin vänskapskrets, passar det mig? är jag nöjd såhär? 

Jag slutade bryr mig om folk för ett par årsedan, vad alla skulle tycka om mig och vad alla andra anser. 
Jag älskar att vara en teaterapa, och är född till att troligtvis bo på dramaten (ni anar inte hur många lärare som säger det till mig) - Jag älskar att underhålla och skämma ut mig, tära på gränserna lite för vad folk tycker är ok och inte ok. Och det viktigaste är ju inte att andra ha roligt? utan att jag har roligt och är där jag vill vara.

Vilket jag är nu och har varit länge; Jag älskade inte att plugga till lärare, men jag hade så jävla kul ändå. Jag ansåg att all utbildning är nyttig utbildning, alla vänner jag fick och all kunskap? Jag ångrar ingenting av någonting för man lär sig av allt. - Ja det regnar ute, PERFEKT för en kopp varm choklad och borra ner sig i täcket. 
Ja det är kallt ute när man går till jobbet, MEN SNART kommer värmen igen. åren går så fort, de bara flyger förbi. 

När jag bestämde mig för att byta utbildning var det många som tyckte det va en dum idé. 
Lärarutbildningen ger jobb DIREKT, det skriks efter lärare idag - Men ska man studera till något för att man får ett jobb direkt i handen fast du inte vill bli just det; lärare? - Man ska inte lyssna så mycket på andra. Man ska liva sitt eget liv, för var det är, ENS EGET LIV. Man ska ta de beslut som känns bäst för en själv. 
Har man roligt, så blir livet också så jävla bra. och jag har det nu; jag trivs som fisken i vattnet och alla andra klyshiga meningar man kan dra paraleller till. - Jag ser fram emot att få jobba inom flygbranschen eller språkutbildningar eller vad fan som helst. med resor. Jag är så himla pepp på framtiden. 

Man gör livet till vad det är, med en liten klackspark, med att ha kul och ta det inte så seriöst. OCH bryr dig inte ett smack om andra -
Vi ska alla dö tidsnog, men tillsdess ska man fan bara ha roligt. det är ju "bara" ETT liv.

"wW are nog given a good life or a bad life, we are given Life. and it is up to you to make it bad or good."
 
 
 

13 oktober.

Livet är så tråkigt när man är sjuk. 
natten till lördag sov jag riktigt dåligt med halsont och kände mig varm.
Jag är en av de FÅ personer som inte sover när man är sjuk. Jag rullar bara runt. på dagarna däremot då sover jag lite åtminstone. Vet inte vad felet är. - anyway, kände mig lite bättre framåt kvällskvisten.
Jag och 4 andra i min fina klass hade bestämt Ullared sen ett tag tillbaka idag (måndag) - SÅ TAGGAD!
Men vaknade upp idag ännu mer skit. - som tur var kunde ju de åka ändå, så inget hängde på mig! annars hade man ju känt sig så dum. nåväl, ullared finns kvar. 

Men trots det så finns det ingen ro till vila. har pluggat i 3 timmar redan... kommer knappt framåt.
Whatelse? helgen var riktigt seg, jobb och inget annat. 

På fredag ska jag tillbaka till skolan för första gången på jag vet inte hur många veckor. 
certifikatsfolket kommer och gör oss förhoppningsvis klokare. LITE dumt för hade planerat att åka hem på torsdag MEN MEN får bli då istället - stannar troligtvis lite längre istället. 

så tråkigt när man väl kommit in i träningen ordentligt så ska man bli sjuk "/ men ingen ide och stressa, får gå dit när jag är frisk helt enkelt.
 
 
 

tankar.

Hur många barn har fått växa upp i samma hem hela sitt liv? 
Jag känner inte många kan jag tala om. Jag har fått den äran däremot.
Och jag ÄLSKAR att vi inte var någon familj som flyttade runt halva jorden och bytte hem och hus var och varannat år. Jag vet jag önskade att jag fick bo nere vid djupafors när jag va liten, för där bodde alla kompisar, där eller brantaforsvägen. - då ville jag flytta hela tiden, för det gjorde alla andra. (ni vet? ALLA gjorde ju så eller fick saker, ALLA) - Idag är jag så nöjd att jag alltid fått växa upp i samma hus. och den dagen det huset säljs kommer en liten del av mig dö inombords. Ska någon annan gå omkring i mitt rum? usch. 

Nu på mina äldre dar (för så jävla gammal är jag ju?) så har jag insett hur tryggt jag har fått växa upp. 
Mina föräldrar har alltid haft en trygg grund, normala värderingar om uppfostran, och ändå lite chill - Man fick ändå ta mycket ansvar rätt tidigt och de litade på mig väldigt tidigt. DÄREMOT minns jag min mamma var mer överbeskyddande än Pappa. och jag gick alltid till Pappa och frågade om jag fick sova över någonstans, sen var det ju som i alla hushåll "fråga mamma" och så skickades man runt sådär, men man hade ju sina knep såklart. 
Men såna är väl mammor om jag förstått det rätt? livrädda för att man ska lämna uppfarten ungefär. 
- det kanske är lika bra? att man har en av varje? en hyperbeskyddande och en lugn människa. 
- det där hänger nog i sig, vet ingen som stressar upp sig så mycket som mamma och jag vet INGEN som tar allt med sån lugn och ro som min pappa. 

Jag hoppas alla barn få växa upp lika tryggt som jag och mina syskon fått göra. 
nu säger jag inte att en familj med mamma/pappa och hus är tryggt bara för att. en familj med bara en mamma kanske är lika tryggt utan den där pappan - misstolkar mig rätt. Det finns många föräldrar som aldrig borde blivit just det; föräldrar. 

Men för min egen skull så hoppas jag att mitt liv är helt iordning när jag väl ska trycka ut ungar mellan benen. 
sånt där kan ju aldrig planeras. Men jag tycker alla barn som föds in till denna världen ska få ha en trygg grund.

Det är coolt det där med att föda barn (nej jag vill VERKLIGEN inte ha barn nu) - men man är ju 50/50 av båda? hur häftigt är inte det? att få skapa något med den man älskar, för att få något man älskar ännu mer? HOPPAS jag? Man är ju hälften sin pappa och hälften sin mamma. - och min mamma brukar alltid säga "åh herregud, du är precis som din far" - vi är nog lika grisiga båda två, med mat, kläder osv. och pappa brukar ge respons med "du är precis som din mor, går och gömmer alla ens kläder" - fast man innerst inne vet att utan mamma hade man fan inte hittat ett skit i huset. Mammor har tendens till det där? - "HITTAR FAN INTE MINA NYCKLAR??!?!??!" och så går det inte en sekund så har mamma hittat dom? - det är precis som de luras med en? gömmer allt för att retas med en? jag tror på det. så ska jag göra med mina barn. 

Nej, nu ska det kilas och tränas. det är ju helg? hur fantastiskt är inte det. 
blir en rejäl myshelg med fint folk och så lite jobb. 
 
 

ARRGHHH.

det här certifikatet har inte varit annat än strul. 
först skulle man få en CD-skiva. denna skulle bara funka till vanliga PC-datorer.
då fick man leta som en tok efter en sådan (då hälften har Mac) - väl hittat en sån fick man köpa en extern cdläsare då nu för tiden har ju inte många datorer detta, VAD ÄR ENS CD?! efter ett par dagar funkade inte skivan och allt skulle nu vara Online (bara detta tog tid att få inlogg till) - väl inne på Online-sidan såg ingenting ut som på skivan, man fick praktiskt taget börja om på noll. Med pressen att man bara ha 50 timmar på sig. så från en sida Offline fram till Mars då provet är, till att bara få 50h på sig. (här började man blir förbannad, RIKTIGT förbannad) ska jag påpeka det kostar pengar? - idag kom nästa nyhet: provet kommer inte vara i Mars. OK tänkte man, kanske Februari? utan om cirka 3 till 4 veckor ... Det andra provet läggs dock fortfarande i Mars. (det är två cert)

Jag hade först börjat stressa över dessa 50h men ändå känt aja ta det lugnt, repetera fram till Mars, det går bra. för att sen få en käftsmäll på "nej 7 november ska du göra provet" - SJÄLVKLART kommer det säkert att gå.
Jag är snart klar med det, (denna veckan iallafall) - Men det handlar ju inte om det? det handlar ju om att man förbereder sig hela tiden för en skiva, för offline, för online, för prov i Mars och nu prov om ett par veckor?
det är OMÖJLIGT att planera livet med dessa människor för helt plötsligt ändrar de hela systemet. 

Lite positivt att man har det överstökat iallafall, man får ser det så. 
Så det blir inga pluspoäng till ProNordic. - det kan jag tala om. 

Ville mest avreagera mig på detta! - så när jag kommer hem, det får vi se. kanske inte passa sig så bra nu.
MEN VEM VET?! imorgon kommer ny info om att provet är på fredag?! siiiideeeet vet man inte.

6 okt.

Oktober ja. 
Jag vet inte ja, det känns som början på September ibland.
extremt varma dagar (för att vara oktober då) men jag älskar det.
Jag börjar gillar hösten. Hösten har ju en tendens i Sverige att bara gå över på en dag.
Speciellt i södra Sverige då allt bara blåser bort och så är det grått på en kvart överallt. 
Jag kommer aldrig gillar den mer än våren och sommaren DOCK! - den ligger fortfarande i lä. för efter höst kommer vintern och jag på riktigt HATAR vintern. 

inte ett skit har hänt sen sist, mer än att jag pluggar på. vi kommer inte vara i skolan förrens vecka.45.
Känns lite tråkigt för behöver mina rutiner och jag är trött på certifikatet också.
Men hinner man färdigt till v.44 så kan man ha en veckas höstlov, DEN NI!

Visste ni förövrigt att det är en 4-timmars bilresa (cirka) till Hamburg från Malmö? - inte jag heller.
kortare än till Stockholm?! så vi tänkte ta en helg dit snart, fre-sön kanske.
Går tåg hela tiden från köpenhamn. SÅ MYSIGT! 
 
varför åker man till Oslo typ stup i kvarten? När Amsterdam ligger ungefär lika långt bort från Malmö?
Det får blir lite såna resor nu istället. mot Europa. 

Hamburg ser ju ut att vara en dröm?