27 Maj.

score.
igår redovisade vi en gestaltning, med utdrag från vårt paper. 
fick VG på både och, en jävla bra grupp får jag säga vi har nu
så jävla skönt och ha allt det där överstökat. 
skolan är slut för detta året, nog för jag sitter och pilla på en hemtenta i detta nu och har en omtenta kvar som jag måste fixa innan jag kan andas ut ordentligt. MEN ett år på högskolan? Ett helt jävla år alltså?
bara tre år kvar, om ytterligare ett år har vi läst 50 procent. Ibland känns det som en evighet man har framför sig, men det känns också som igår jag sökte in på programet. 

Jaha SD stegrar fram här i världen. ett jävla liv på facebook. Det verkar bara bli fler och fler som är mot dom, samtidigt som fler och fler verkar rösta på dom? hycklare. Jag skulle aldrig för mitt liv rösta på ett parti som SD, (inte F! för den delen heller, usch) Men jag anser att alla har rätten att tycka/rösta precis som de vill utan en massa klabb, jag anser att SD har rätten att stå för precis det dom vill stå för (även om de inte verka har riktigt med koll på det) - annars är det ju inte demokrati och då får vi slopa det helt och har diktatur istället. 
Sen kanske man borde läsa på lite mer vad SD står för (ifs vet dom ju inte det själva) innan man tror att man röstar för "lite gränser in i landet" och sådär. MEN nu har folket röstat och nu blev det som det blev och då får det minsann vara sååååå. 
 
nu ska jag till skolan och hämta ut min mattetenta ... så himla onödigt att åka halvvägs runt jorden för att hämta ut en tentamen.
- snart åker jag dessutom hem, herregud. idag är det exakt en vecka tills jag lämna skåne. kommer kanske tillbaka runt midsommar och det är ju ett tag till. 

hello there sunshine.

tänkte bjuda på lite bilder i högupplösning och inte bara miniformat. 
lite blandat, sånt som redan visats i mini, eller inte visats alls. 
enjoy. nu ska jag plugga vidare inför redovisningen imorgon, det får blir lite improvision tror jag. 
bilderna är förövrigt tagna med Nikon D700, 50mm 1,8. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

25 Maj 2014.

vilka vackra dagar vi fått med värme och strålande sol, så himla älskvärt. 
i fredags låg vi och njöt vid havet, hade ju visst bränt mig också, FÖRSTA BRÄNNAN I MAJ!!! hurra.
det har gått över till en liten brun hinna. alltid något. jobbat endel i veckan också.

helgen har gått alldeles för fort, igår åkte vi till IKEA och spenderade satans med pengar. 
nej där ljög jag, vi fick väldigt mycket för en bra summa pengar, det får jag nog säga.
en tvbänk, tvbord, ett skrivbord, lampa, lakan och en kontorsstol. för under 5000:- hur fantastiskt? 
så igår monterade vi ihop ALLT, hämtade hem thaimat och kollade CL-finalen samtidigt. 
vi råkade även ta sönder endel av tvbänken (en playwood-skiva som hade kunnat funka som den var, och egentligen kunde den faktiskt vart sönder i förpackningen) men vi åkte iallafall tillbaka till IKEA, de hade ingen i lager, de gav oss 500 kronor som sorry och vi spikade fast den halvt söndriga playwood skivan som ändå sitter mot väggen och inte syns. så lite win-win. 

Så nu börjar det liknar något i vårt lilla vardagsrum, alla möbler går i vitt (utom soffa och andra detaljer) - förutom en möbel som vi ska ha kvar över sommaren tills vi ska köpa ett "skåp" i samma serier. men de får vi ta sen. 
man kan ju inte ta allt på en gång - bilder kommer också sååååååklart efterhand som vi slängt ut allt det gamla skiteeeeen. 

OCH sjukt när jag igår läste "7 döda i massdåd i universitetstad i USA" och tänkte jaja nu är de i farten igen, jävla tokar. orkade inte läsa då, utan klickade in lite senare och bara leta stad och ser "Santa Barbara" - så himla sjukt. The Channels (min gamla skoltidning) hade ju fått in papper på att karln gick på SBCC och gjorde så även under min tid. de har ju även släppt namn på offrerna, några av de. "tur" man inte kände någon åtminstone.
 
 
 
 

22 Maj.

lite bilder från vår fotorunda häromdagen. 
gud vad jag saknar att ha min kamera. aja i sommar så. 
 
 
 

21 Maj.

mitt tarkettschema har återigen ändrats, SUCK! Jag tycker det är lite fult eftersom jag har ju bokat in saker jag kan göra utefter mitt schema, nu är allt bytt och inget var som innan, så dagar jag skulle vart ledig på, jobbar jag nu istället osv. dessutom ville de jag skulle jobba längre, men där sa jag nej. - kan sträcka mig till att hoppa runt bland skift (även om det med suger för London skiter sig isåfall) men jobbar längre, icke. dessutom ska vi till Italien 20e aug så no can do. - vi skulle pratar mer om det när jag började jobba, vilket är sjukligt snart.

annars? salstentamen kom ut idag (lite sent) och såklart blir det en omtentamen. så 11 Juni då jävlar.
andra omtentan är 21 Aug och den kan jag ju verkligen inte. Det var ju väldigt väntat så känner mig inte ens lite besviken, nu har man ju åtminstone ett huhm om vad de vill ha och såååntdänt. Matematik <3
 
en inlämning lämnades in idag och en ska redovisas på Måndag (klart), sen en inlämning till om två veckor. 
så nu får vi sätta igång, peppapeppaaa så man kan få njuta av ett sommarlov utan plugg. 

vi var ute och fotade igår förresten, så håll utkik efter bilder. 

Nöjd.

  
 
Första bilden är från 2005, andra är från 2007, tredje är från 2008. och längst ner är från 2014.
Jag tycker det är fantastiskt roligt att gå tillbaka, flera flera år och kolla på hur man såg ut.
så himla liten jag var 2005? 14 fantastiska år. själv tyckte jag väl att jag var äldst i hela världen. 
största skillnaden är väl håret, alltid kort hår, lite pojkigt och spretigt. sen kom 2011 och då fick det minsann växa, nu är det rena boet i huvudet på mig. 
Förhoppningsvis är där ju annat som förändrat också. 

När högstadiet försvann ur livet blev det nog lite bättre. 
för första gången började jag få bra betyg och lovord från lärare, utvecklingsamtalen gick ju som en dans, och studenten blev en alldeles perfekt dag med fler MVG än VG, och fler VG än G. (det skulle mina gamla högstadielärare sett, då hade de väl gått i taket) 

och nu sitter jag här, och ska själv blir lärare? - det som var det värsta som fanns i mitt tonåriga jag? lärare. suck.
och så mycket jag hittat på efter studenten till idag? Jag ångrar absolut INGENTING i mitt liv. inte ett skit. 
Jag gjorde verkligen precis det jag ville de 2-3 åren efter studenten, de har varit guld. så många nya vänner, så mycket kunskap om världen man fått med sig, om hur fantastiskt land Sverige är, hur bra vi har det här (vill ändå flytta dock) Ja men allt det där klyschiga. Jävla bra år det där. 

Sen kom Januari 2013. min bror försvann. där och då tänkte jag att nu jävlar ska livet levas ännu mer.
och sen den dagen, 14 Januari 2013 har jag förändrats ÄNNU mer. Jag älskar mitt liv ännu mer idag, jag klagar inte över småsaker, jag vet hur bra jag har det, och pengar är till för att spenderas på det jag älskar; vilket är att se världen. allt jag får sparas till resor. - och jag ser livet så enkelt det bara går. varför haka upp sig på saker? varför oroa sig i onödan? varför bryr sig om sånt som inte tillhör mitt liv? varför lyssna på andra människor (som inte ha något vettigt att säga) varför göra som andra? varför leva som andra vill man ska leva? 
Det blir bara skit då. 

Idag är jag PRECIS där jag vill vara. Jag kanske inte alltid älskar att sitta och plugga till en tenta, eller stå och diska eller tvätta, eller cykla till ett jobb för att klara mig lite extra utöver CSN. Men JUST nu är det precis så jag vill ha det. Jag är inte avundsjuk på någon som är kvar i Californien, eller ligger på en strand i Thailand, eller reser jorden runt, för vill jag, kan jag göra det, men jag har valt att vara här, och här trivs jag alldeles kanon.

Livet är verkligen till för att levas, det blir verkligen precis som man gör det till.
så gör det ni vill, vad fan det än är, studera, jobba, resa, köpa en hundgård, öppna en bar, jobba som sjuksköterska, bo i ett tält i Australien, bo i Kallinge, ja t.om. det. t.om. Kallinge alltså. så länge man gör det man vill. Jag kommer aldrig fatta varför vissa har valt det dom gör i sina liv, men dom lever ju inte sitt liv pga mig.

När jag ligger på min dödsbädd (om OTROLIGT många år) då ska jag säga; fy fan vad bra detta blev.
 
 

Vackra Oslo.

vilken fantastisk helg det varit.
i torsdags passade jag Nellie en stund, vi fick strålande sol så vi satt ute och pratade om livet och sprang i strumpor, SÅ fint. 
på fredagen var det dags att åka till Oslo. sån himla go helg vi haft, inte allt för galen, men sådär lagom, bra väder, bra folk osv. det var ju inte vilken dag som helst, utan 17 Maj, så det firades såklart med champagnefrukost, parkhäng, lite vänner-avsnitt, skitsnack, diskussioner, och titta på alla märkliga norrmän i sina dräkter. 
helgen kändes ju såklart alldeles för snabb, kändes som jag satt på en buss upp och på en buss hem, thats it. 
Men den var fin och vi får göra om det där nästa 17e Maj helt enkelt. 

men nu är det sluttrampet på skolan, denna veckan ska det mesta vara klart, sen är det hemtentaskrivning hela nästa vecka. men det ska nog gå det också. 

OCH JUST DET; jag och sofia har ju bokat lite England i Juni, åtminstone hotellet än så länge, så får vi se hur billiga flygresorna kan gå ner tills dess, det är om lite mindre än en månad. SÅ ROLIGT.
 
 
 
 
 

14 Maj.

självklart körde vi inte svärfar HELA vägen till Grekland, som jag skrivit i föregående inlägg. 
vi körde honom till Kastrup. men fint vore det? och köra någon till Grekland. Ja men annars?
blivit endel skola i dagarna, mycket grupparbete men för en gångs skull är vi ute i god tid! detni.
Idag är jag skönt nog ledig från skolan och det innebär såklart jobb, gymmet, diska, fixa. allt sånt tråkigt. 
det har gått 13 arbetsdagar sen salstentan, lärarna har 15 arbetsdagar på sig att rätta och skicka ut.
så innan helgen kommer så ska vi ha svaren. jag vet ju såklart redan mitt svar. "hur kan man vara så säker?" jo för har man kollat upp vad svaren är efteråt och man hade gjort tvärtom så är det ju fel? det är bara segt att behöva pallra sig hit när man börjat jobba osv. Men så är liiiivet. däremot vill jag har svaret just pga att det ska bli mer av en komplettering än en hel omtenta på det man failat helt på. (bråket är jag 100 procent säker på att det blir) men jag hoppas det inte blir något mer. så thaaaats why. så det får vi hålla tummen på! 

Nej nog om detta. dags att ta tag i livet kände jag. 
vi hörs efter Oslo! - där jag VERKLIGEN hoppas på bra väder nu. är sååå trött på regn. 

 

11 Maj.

så ytterligare än helg i denna månaden borta.
den bestod av jobb, där det hände ungefär ingenting, rätt skönt det med ibland.
eurovision som vart rätt tradigt, somnade dessutom i röstningen. upp 4 på lördagmorgonen och köra svärfar till Grekland, svinigt och alldeles för tidigt. - och idag söndag körde jag hem till ronneby, för att gå på introduktion på sommarjobbet (kändes så onödigt) träffade sofia som var pricken över i:et och sen körde jag hem igen.
långtråkigt men jaja, så är det. bara 3 veckor kvar till det blir ronneby på heltid.
 
veckan som kommer blir mycket, mycket i skolan, lite på jobb (thank god) mycket deadlines och så Oslo!!!
 
 
 
 

10 år.

det har blivit fäldigt få bilder på oss under åren, av någon anledning. 
det är 2014 nu. exakt 10 årsedan denna vänskap började. augusti 2004. 
Jag kan inte förklara hur annorlunda mitt liv skulle vart utan sofia vid min sida. 
hur livet hade blivit så himla konstigt om vi inte börjat i 7AB tillsammans. för hade vi inte börjat i samma klass så hade vi nog med all sannolikhet aldrig umgåts. och vem skulle jag vara då? utan min bästavän?
skulle man haft det lika roligt i livet? skulle man haft någon annan man kunde luta sig tillbaka på? eller hade man vart lite halvt hel bara?
vi har verkligen vuxit tillsammans, vi har gått igenom ALLA perioder man gjorde under tonåringstiderna tillsammans. vi har gjort allt, förutom en sak: att aldrig bråka. 
inte en enda gång har vi bråkat eller tjafsat. vi har nog världens bästa vänskap. 
när jag får barn (om det nu blir en dotter) så har jag bestämt att den ungen ska få heta Sofia som mellannamn. och skulle jag få välja en gudmor till det barnet, så skulle det utan tvekan också att bli Sofia. och vafan? blir det en kille får den också heta Sofia i mellannamn, GENUS, bra där. 

Jag önskar att alla människor i hela världen har en sån som sofia i sitt liv. 
Jag har verkligen många otroligt fina vänner, och vänner jag skulle kalla OTROLIGT nära vänner, men sofia är min andra halva och verkligen bästavän. genom allt. 
 
 
 
 

9 Maj.

Hur låter sardinien i italien i era öron? Bra va? i mina med.
så den 20 augusti bär det av. FINT. längtar redan, kommer bli faaaantastiskt.
fint hotell, fina stränder, fin ö, allt verkar såååå fint. 
annars?: Jo, hemtentan blev godkänd, nu är det bara krossen kvar från salstentan som gäller. 
nya kursen går la bra, har ju hemtenta den 5 Juni, men jag ska försöka lämna in skiten den 3 Juni. så jag kan börja jobba i lugn och ro utan stress. (never gonna haaappppen) 
Igår var vi i Helsingborg på Olympia och kollade HIF - MFF. - mest var jag rädd för mutant-hästarna (polishästarna) än huliganerna. såna jävla stora djur alltså? Kanske mer respekt än rädsla? nej det är nog ren rädsla. sjukt tråkig match förövrigt, malmö vann med 1 mål, bengaler överallt och mff-klacken betedde sig som mongon. men gratis match. det får vi ju tacka för. 
 
Så. nu ska jag njuta av helgen, som innebär 7 timmars jobb imorgon, lite plugg, eurovision, och en hemfärd till Ronneby. höööörs. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 Maj.

nu vart allt ordnat med sommarjobbet. först skulle jag börjar redan i Maj (fast vi bestämt runt midsommar)
sen skulle jag bara jobba till 20 Juli fast vi kommit överrens om mitten på augusti. och så tillslut kompromissade jag och sa JA till att börja tidigare än vi bestämt, (plus att jag fick ledigt lite dagar som jag ville ha ledigt, (två dar) så den 3 Juni sticker jag hem till Ronneby, och den 4 Juni börjar jag på tarkett. jobbar sen till den 14 Augusti. (sen ska jag utomlands)
ringde dessutom upp min chef "du har väl inte gett mig jobb till bara den 20 Juli för det är fan inte snällt?!!" - "Neeeej absolut inte, det måste blivit fel, jag har ju tryckt på dig jobb för jag vet du pluggar och behöver pengar"
goaste chefen den där, lyssnar på alla önskemål, fick dessutom byta maskin iår. ska bli roligt.

Så ronneby om mindre än en månad, egentligen ronneby redan till helgen för att hämta schema, drogtest, information, kläder, skåp osv. sen kommer oslo-helgen, sen är där endast två helger kvar i skåneland. 
jag är nog redo. jag är sugen på att dra in lite pengar på mitt tomma konto. 
 
whatelse? de flesta ha fått reda på hemtentan .. inte jag såklart. SÅ segt. 
i lördags drog jag till malmö två gånger förövrigt. lunch med emelie, och ölkväll med min grabbar hemifrån. 
ljuvligt. var alldeles för längesen jag träffade Derry. - söndagen bestod av kalas och mys hemma hos sofie och idag var det skola heeeela långa dagen och hämta upp Nellan på dagis. dessutom när nellie ser en på dagis när man kommer gåendes och hon nu kan ens namn så hon skriker MAAALLLINNNN över hela gården och springer upp i ens famn och ska kramas så vill man bara kidnappa ungen och behålla henne föralltid 
 
pussss&kram. 
 
 
 
 

3 Maj.

dagarna springer förbi. 
bion var grymt rolig, hysteriskt kul. se den! 
torsdagen spenderades med parkmys i Lund med Annie, gym, mat på O'learys osv.
fredagen spenderades på polisstationen, fick ju hämta min cykel. och på emporia med Frida och Hanna.
gud jag köpte så mycket, inte bra. men nu är det STOPP! men fick mycket fint åtminstone, så det får man vara nöjd med. - idag vart det lite varmare igen, så jag och emelie tog oss an malmös uteservering och mös till det. 
anyway, ikväll blir det kanske malmö och rockkonsert, det ni. vi får se. kan bli så, kan bli något annat också.

OCH SÅ har jag bokat biljetter till OSLO!!!!!!!!! så jävla lycklig. enda in i ryggmärgen. 
Var där uppe i Maj/Juni förra året också, nu blir det under 17e Maj-helgen. 
hur bra? fira norges nationaldag i norge. kommer blir suuucccce. och dessutom med mina fantastiska tjejer?!
- Lite snabbt uppdaterat. hej på er.