sista februari...

igår stegrade tempen upp till 39,5 ... då kände jag att jag får ta en alvedon.
Jag är LITE emot alvedon, tabletter, vaccin osv över huvudtaget. Jag tror allt såntdär gör bara mer skada än nytta, och dessutom ska man ju helst lida sig igenom febern (alvedon gör den ju bara längre) - anyway, den sjönk såklart efter men kom tillbaka under natten, sov ingenting och "vaknade" upp med någon liten form av migrän.
fruktansvärt. vägrade ta ipren så har mest bara legat som stelopererad idag - nu börjar huvudet ta form igen, efter en OTROLIG skön dusch, Hur skönt är det inte? när man svettats i lakanen, flåtigt hår, att få ta en dusch och ta på nya rena kläder?!

verkar som det blir en liten berömd tychobiff ikväll till middag ... DÖR SÅ GOTT! 
orkar ju inte asa mig ner till resturangen så får blir att dra hem maten hit istället.

imorgon åker mamma till portugal och möter upp pappa. de små svinen.
pappa ha varit där i två veckor nu, och nu har de två veckor kvar .... Jaja när man blir gammal så har man ju tid med sånt där, och råd. jävla lyxliv.
 
har nu bara 4 dagar kvar av min praktik. på måndag ska jag hålla i min egen lektion då min VFU-handledare också kommer ut och ska bedöma mig. Jag är inte orolig alls, kraven är så låga första gången att det är sanslöst, men samtidigt bra, antar jag. Har även kommit på hur jag ska lägga upp min lektion, lite lek, experiment osv. 
Har varit bra 4 veckor där, fått lära mig så OTROLIGT och har en toppen bra handledare som tipsar, guidar och ge positiv kritik (all kritik är bra anser jag) vad jag behöver jobba mer på, vad jag gör bra osv. 
har vart guld värt att ha hamnat hos en ärlig handledare, och som står på sig. Kanske för att jag är lite likadan, som hon och jag går hand-i-hand. - dessutom har jag fått följa med på ALLT, jag få mycket ansvar osv. 

Så det är lite synd att hon kanske till sommaren ska sluta, men då ska jag ta allt det där med mig till den nya och lära mig ännu mer isåfall! 

jävla skitvinter.

så gick man och blev sjuk (igen) - denna jävla vinter alltså.
har riktigt sugigt för min del, aldrig vart sjuk såhär ofta.
men det är väl praktiken, jobb, osv. Idag fick jag stanna hemma med 39 graders feber.
det är lite segt, jag får vara borta två dagar från min praktik (annars måste jag göra om allt) så imorgon skulle jag kunna offra också, men har ju en vecka kvar sen så ska försöka gå imorgon, men vi får fanken se. 

ska försöka sova en liten stund, så jag kan repa mig fort.
bruka inte sova när jag har feber, nu har jag tryckt i mig 2 Ipren så jag tror det börjar lägga sig nu (är dödstrött)

på lördag är det Mars!!!! hur jävla fantastiskt är inte det? 

snart Mars.

så vart det en ny vecka igen. vilket betyder praktik.
kul att vara tillbaka, höra om alla sportlov osv. 
Men jag är så trött att jag storknar när jag kommer hem, eller jag vill storknar men jag har jobb direkt efter.
blir så denna veckan - det är lite tufft för jag har börjat sova dåligt om nätterna, (andas dåligt) Jag vet inte om jag borde gå och kolla lungorna IGEN (göra tester med andning osv) men kan också vara sovrummet här. Finns ingen ventilation alls. hemma i kallinge sov jag som en stock för det rummet blir aldrig instängt, (många fönster plus ytterdörr) men här blir det väldigt kvavt och tjockt (Ja vi har dörren öppen ut till hallen) - men jag vet inte, Carl har ju inte problem så det måste ju vara något annat, och täppt i näsan är jag inte heller, för nässpray tar jag ju. Vi får se om det bara är lite tillfälligt, men det är jobbigt som fanken! 

börjat känna lite magkartarr också. hade det ganska mycket under vårterminen i USA. och nu känner jag lite samma symptom, jag känner mig inte stressad, men jag är nog jävligt stressad om jag väl tänker efter. 
upp 6, tåget kl 7, praktik 8-16, hem 15 minuter, sen jobb 16.30, och hem 21.30, från 21.30 till 22.30 skoluppgifter, sen utmattad och däckar. 
Det blir nog stressigt för kroppen i längden även om jag inte känner mig så? if u know what I mean.
men whatever, på måndag eftermiddag lugnar det ner sig igen, så tills dess får det vara så. 

nu kom jag hem lite tidigare från jobb (jag tog mig friheten att gå en timme tidigare) just för att hinna sätta mig ner med lite lektioner/intervjuer jag ska hålla. skola gå först. - så nu är det klaaaaart. HURRA! så jag ska ta mig till sängs tidigt. om jag inte hinner somna framför datorn här i soffan. det är inte omöjligt.

God natt, vi hörs efter en kaosvecka! 

snabbvisit till Blekinge.

Jag åkte hem till landet i lördags. 
kändes riktigt bra. Jag har ju ofta åkt tillbaka med ångest, för ronneby är döden själv.
men denna helgen var det väldigt mysigt, soligt och trevligt i Karlskrona. 
mamma skämde bort mig med väska, tågbiljett hem, och Kina mat med friterad banan.
Fick också mysa med Sofia och har det sådär fantastiskt bra och lättsamt. 
Men mest blev det helt enkelt en lång myshelg med min moooor, med mello, OS, fikor osv. 
När jag åkte hem (efter förlusten i hockey) så kändes det lite för fort. blev en liten kort helg.
Men kommer nog tillbaka till påsk, så får det blir en lite längre visit. Fre-sön brukar blir rätt lagom. 

anyway. imorgon är det dags för två veckorspraktik, lite ångest som vanligt på söndagkvällen, men vet att det är svinkul och det kommer går fort som fan. snart är det verkligen vår också. och livet känns LITE enklare i skolan när det är vår. 

hoppeeeliihopp. vi hörs när vi hörs. SNART LÖNING.
 
 

bläääääh.

Lite bilder från dagen med loppan.
hela dagen har spenderats på jobb, men vi har haft det bra ändå.
sofie tog med paddan och vi har sett på OS mer eller mindre hela dagen.. tjusigt. på arbetstid (y)
måste börja planera "livet" lite granna nu framöver.
Kommer blir mycket jobb (mer än vad det vart på ett tag nu) samt praktik, SAMT plugg.
tycker det är idiotiskt och lägga en kurs under praktiken, blir lite som att man inte kan lägga all energi på praktik, utan får blir 50/50 på både. och Ja vafan det är bara HELT idiotiskt. 

Det var nog fanken det. kunde ju gjort upp schema istället för att blogga ....
aja. jag får ta mig i kragen SNART.
 
 

19 Feb.

sicket OS vi har fått. så fantastiskt. 
Igår fick jag umgås med ett charmtroll, hämtade upp Nellie på dagis, för att ha henne enda till läggdags.
hade en alldeles underbar dag, utan några som helst sura miner (kanske någon vid läggdags, men inget jag reflektera över) vi målade, matade getter, kollade in i ishallen, käkade pizza, osv osv. 
så stor också? kommer ord hela tiden. sist var det bara mamma/pappa/sol osv. enstaka ord, men igår hörde jag ett SAMMANSATT "mening" för första gången. "pappa där borta" - betyder att pappa jobbar där borta.
men hur häftigt?! hur coolt att de får ihop orden så. att de förstår. att det bara saknas jobbar för att bilda en hel mening? det var så tydligt på hennes uttal. ANYWAY! sånt går ju alla barn igenom, men det är lika fascinerande varje gång! 

fick som sagt komplettering på min text, fick tillbaka den i Måndags och trodde det var rena skämtet.
Jag hade skrivit Prata istället för Tala, Med istället för utifrån, Har istället för Ha och kan till ska.
och det var min komplettering ....... ? aja, jag gjorde den på 3 sekunder och nu är den inskickad igen och godkänd då jag och läraren redan gått igenom det. Men seriöst? SÅ OLÖNT! 

imorgon blir det jobb, 10-18, lite skola på fredag plus jobb, sen åker jag hem över helgen och myser med mamma. så vi hörs la på Söndagkväll igeeeeeen! 

 

finaste nellan!

om en vecka fyller denna tjej två år.
på första bilden är hon 5 månader tror jag.
så himla sjukt. minns det som igår när jag vaknade upp den 24e I Californien och skickade sms till Calle: "Har din syrra fått sin unge ännu?" - Yes. det hade hon ju. en Nellie. "skicka bild direkt skrev jag."
här sitter vi, två år senare. Jag och min bästa kompis. imorgon ska hon få vara med mig HELA dagen, från hämtning på dagis, till läggdags. Hon kan vara otroligt svår ibland, med sin envishet (det har hon fått från sin mamma) JÄVLAR så arg hon kan blir. Men 98 procent av gångerna är hon en ängel, ett himla enkelt barn (överlag) 
pratar man bara med henne (om absolut inget speciellt) så är hon nöjd. hon hänger med på vilka diskussioner som helst, och man kan lura henne till ALLT. En gång fick jag henne att leta efter min tröja i 20 minuter?! Ja någon raketforskare blir hon kanske inte. men killtjusare! och helt ärligt. så länge hon är lycklig får hon blir vad fan hon vill för min del. - Grattis i förskott världens finaste Nellie Klara Olsson. (nästa unge borde ju ha Malin som andra namn, eller som gudmor) - Tills jag får egna barn kommer du alltid stå högst upp på listan! - all min kärlek till dig.

(förhoppningsvis kommer jag blir den coola "mostern" som hon kommer till när hon vill döda sin mamma&pappa, och det funkar rätt bra för min del) 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

15 Feb.

Kan inte fatta det är helg igen? om en vecka sitter jag hemma i soffan i Kallinge och myser med mamma och kolla melodifestivalen! längtar för en gångs skull till att komma hem lite, ska bli otroligt skönt. 
igår var det ju alla hjärtans dag, fick ett tjusigt kort från en av tjejerna i klassen.
på kvällen blev det inget firande, jag kilade till jobb, och calle hade fixat lite mat och efterätt när jag kom hem.
perfekt. blir ju lite som att "byta pengar" när man ändå bo ihop sådär, så känns onödigt och smälla pengar när man kan spara de till något ihop istället (resa etc) - Idag har det blivit jobb också. känns i svanskotan nu av någon anledning? Dessutom känns det som jag börjat få något virus i kroppen igen... story of my life denna jäkla vintern? 

MEN OS GULD?! till Damerna. sån jävla lycka.
Dessutom vann Tre kronorna över Lettland, damerna också över Finland. (även om det suttit långt inne för båda)
och imorgon är det Herrarna i stafetten! - I Curlingen går det ju bra också?! 
och min syssling tog idag SM-guld i skeleton. missade OS med nio hundradelar... så typiskt.

nu börjar sportlovsveckan. äntligen lite "rutiner" igen på träning, jobb, skola, osv. sovmorgon, sovmorgon, sovmorgon!!!!!!! jag kommer alltid att älskar att sova. vet ifan om jag någonsin kommer kunna ha barn? jag behöver sömn! FÖR mycket sömn. 

blev lite dans i baren för personalen idag på jobb, ni kan ju se alla skorna som är kvar efter ett gäng hade gått idag (150 personer) 

 
 

Wednesday.

Snart redan helg igen? (Ja, på onsdagarna brukar jag säga det är helg igen, för det är ju egentligen bara torsdag? sen fredag är ju som en helgdag hela dagen) - ikväll ska jag tillbaka till skolan och kolla ungarnas pjäs. 
som vi övat, och jag vetitusan om det sitter för hälften av dom, men det är väl så det ska vara? misstag, skratt osv. föräldrarna kommer älskar det! Hatar tågen från kävlinge hem, men bugar och bockar för att man får låna Sofies bil istället. - Det ta 8 minuter till kävlinge. men tågen går inte ens EN gång i timmen ibland. och jag har inte lust att sitta där 21:00 på en station. 

klia i huvudet gör det också, löss går i skolan ... jag har väl framkallat något? en gång i livet har jag haft löss. Kan fortfarande minnas hur jobbigt det var. - men jag har haft lite fobi att gå nära ungarna, men de vill ju gärna komma nära, mysa och hoppa på en. MEN vi får hoppas det är psykiskt i huvudet just nu. 

vad annars? till helgen är det lite jobb, ikväll är det HOCKEY och FOTBOLL!!!
Dessutom har jag lite "sportlov" nästa vecka, så går bara skolan på Onsdag och kanske fredag?. haaaallleeeelujaaah.
ska blir fantastiskt med lite sovmorgon, passa Nellie lite grannnna, borde fanken ha henne en heeeeel dag och hitta på en jävla massa kul, åka iväg någonstans. åh den ska funderas på. lite upptäcksfärd. det behöver vi. 
det är ju bara den där jävla napen på dagarna .. känns otryggt och hoppa den. 

Kom igen nu Sverige och Manchester United. KROSSAAA!!!!!

10 februari.

lite ledighet satt som en smäck! 
man ta riktigt till vara på dagarna då man håller igång under veckordagarna. 
IKEA fick sig ett besök, blev fattiga. lakan, tallrikar, glas (jag slår sönder ett i veckan ungefär) blommor, krukor, lampa, sängkläder osv. Men det var ändå nödvändigheter! 
lördagmorgon bestod av yoga på gymmet med Anna, tidigt som fan, men skönt?! komma igång.
första bilden är från min gamla Iphone 4. Jag köpte mig en Iphone 5C i lördags också. 
resterande bilder är från den kameran... så ni kan ju se stor skillnad.
Men min fyra hade gett upp helt nu, jag hann somna i lördags innan en app hade hunnit öppna. så funkar det inte att ha det. så 5200 kronor fattigare. trist men kul. (gillar inte att köpa med abbonemang, så köper de direkt) 

jobb hann det också bli, och en massa sol. aaaaah D-vitamin. Fick komplettering på min hemtenta också.
(som alla andra verkar det som) men är inte ens lite oroad över det, komplettering på MAH menas att fylla i ungefär 2-3 meningar sen blir man godkänd. så det gör jag lite snabbt under sportlovsveckan.
De två andra uppgifterna blev ju godkända, så man får vara nöjd med det. - idag är jag nöjd för allting, SOLEN LYSER SÅ FRUKTANSVÄRT FINT! och praktiken är lika rolig denna veckan. 

snart är det Mars!!!!!!! hur galet?
 
 
 
 
 
 
 

6 Feb.

snart en vecka på praktiken.
det är verkligen så kul, så det där med att hoppa av kan vi glömma.
har en sån himla bra plats, klass 2b är kanon och läraren hjälper mig med varenda fråga jag ha, gå igenom allt jag vill veta och ta sig tid. helt fantastiskt. och klassen går till mig mycket nu, med hjälp, läxrättning, stavning, eller om någon mår dåligt eller känner sig nere så sätter de sig hos mig. det känns kanon. att de känner sig trygga.
pojkvän har jag också fått i klassen, jag lurade tjejerna att jag var kär i en kille. (historian är lång) men de tror så innerligt på det, och jag har skitkul genom att låtsas det. 
håller i en timmes lektion varje dag, sånt som läraren ger mig än så länge. det är SVÅRT och få tyst på en klass? godetid. efter sportlovet hade jag tänkt bunkra upp med mycket eget mattekluringar och problem. lite roligt, inte bara bok. och så mycket bild-text får vi jobba på. - men tre veckor kvar med praktik. känner att jag kommer kunna SÅ mycket efter det där. förstår inte varför man korta ner på praktik i utbildningen. lär mig inte ett JÄVLA skit genom att sitta i en skolbänk. INTE ETT DUGG. så dålig Malmö Högskola ha varit. 

What else? snart helg iallafall. längtar som en gris. gå upp halv 7 varje morgon är inte min grej riktigt ännu.
pratat med min chef på tarkett. de håller på att strula där borta, dom högsta cheferna, så vi får se! 
helgen blir det jobb, inte så mycket. thank god, behöver vila. det blir IKEA, och så bara ta det lugnt! 
träning och tvättning, det gamla vanliga. - nästa helg var tanken att åka hem, men det behövdes hjälp på jobb från alla styrkor. så istället åker jag nog hem Söndagen den 16e, då jag är ledig sportlovsveckan kan jag stanna till tisdag hemma typ. alla andra jobbar dooock. får se hur det blir. 


lite tankar.

sen man vart ute i skolorna, så har man tänkt på hur olika varje barn är. 
hur man lär känna de på djupet och förstår sig mer och mer. 
ibland känner jag bara "men vad sysslar föräldrarna med?" - Ibland tänker jag att det kan fan inte gå sådär fel, de måste vara biologiskt. - och så på senaste ha jag tänkt tillbaka på hur man själv var.
speciellt högstadiet, det är då man formas. fan som man formades där. det trodde man nog inte. 
Jag tror, på riktigt, att hade jag inte träffat Sofia och Sara de där första dagarna i 7an, hade jag nog både rökt och annat. tror dessutom jag hade haft någon mer ytlig vänskap med folk. - Jag hade nog tur att träffa folk som inte rökte när vi var 13, i den åldern är man ju så tafatt och bakom flötet att man gör som många andra gör.
Jag får nog ändå säga att jag ofta stod på mig själv, med mycket. Sofia höll på med sina bantningsskit, som jag alltid var emot och sa strängt nej till. Jag sa vad jag tyckte i klassrummet och vad jag tänkte om mina vänner.
Vi var alltid olika personer, vi hade inte många liknande intressen, vi hade inte samma humor (då), killtyper, favoritlektioner osv. Men vi passade så bra ihop, vi fyllde väl ut varandra. 

Idag, 10 år senare (exakt 10 år senare) så är jag och Sofia fortfarande fruktansvärt olika. vi valde inte samma gymnasie, vi valde inte samma saker att göra efter gymnasiet, vi utbildar/utbildade oss till helt olika saker, och har helt olika syn på livet och drömmar. och ändå så jävla bra? Jag ser så många andra umgängen, vänskapskretsar som gör att jag alltid tänker på min och sofias (och alla andra mina vänner ifs) - och känner, fan vad skönt att vi kan vara så ärliga mot varandra, jag och sofia kanske är brutalt ärliga (mer än jag är med andra, även om jag skulle vara det om jag vetat de klara av de) - Jag kan säga till dom alla att de är dumma i huvudet om jag tycker de, att de tänker trögt, att jag är trötta på dom, och att jag hade kunnat slå in pannbenet på de. - det kan jag säga till alla, med den brutala ärligheten jag och sofia kör, .. den hade ni blivit rädda om ni såg. 
- Och det är exakt så jag vill ha de. vad ska man annars med vänner till?
som man inte kan säga vad man vill till, tycka vad man vill, känna vad man vill?

Och jag får så många frågor "Men säger du så till dina vänner? eller till din pojkvän?" - JA! Jag säger precis vad jag vill, till vem jag vill, precis när jag vill. och jag finner ingenting konstigt i detta. - nu går jag ju inte jag runt till random personer och säger vad jag tycker, men fråga någon så ska de ha ett ärligt svar. och dessutom, är mina vänner och min pojkvän jävligt vana. Carl tyckte de va lite annorlunda i början och visste inte hur han skulle hantera det, och sagt till mig att man kan vara mindre ärlig.
Men sitter jag på ett kalas med hans släkt och jag har skit tråkigt där, då säger ju jag att jag har skit tråkigt högt och gå därifrån? det blir ändå inte roligare om jag, uttråkad som fan, sitter där och glo? Jag förlora timmar i mitt liv på tråkigheter, och jag känner inte att jag har tid att slösa timmar på sånt. hännnnnger ni med?

nu kissar jag dessutom ner mig, och trött är jag också, som en jääääävla gris. 

finniiittooo.

Det tar aldrig slut att vara lärare?
slutade lite tidigare idag (följer min handledares schema, vilket är FINE) - Men direkt jag kom hem ska det ju skrivas utvärdering etc? planera morgondagen (jag ska hålla i lite lektioner) komma på tips, ideer, kunna allting utantill så ungarna bara kan dra igång. - jag vill ju bara lägga mig och sova? - okej, kan nog vara lite mer effektiv. 
Bra första dag på praktiken iallafall, alla ungarna kände igen mig - fan de har ju minne som .. jag vet inte vad! de snappar ju upp ALLT. väldigt bra klass får jag påstå. Något jag märkt är att där finns ingen mobbning, helt otroligt. alla umgås med alla, ingen är utanför osv. 

jag ska väl försöka avsluta mina projekt här. det blir matte med barnen imorgon, jag måste lära mig mattespråket tills dess (man får ju inte säga plus, minus, gånger, utan subtraktion, addition, division, multiplikation osv).
Och de kan jag tala om för er att jag INTE kan. 
tragiskt egentligen! 

 
 

-

Just love.
 
 
Chicago, IL.
 
 
New York, NY.
 
 
Bangkok, Thailand. 
 
 
Honolulu, HI.
 
 
London, UK.
 
 
Santa Barbara, CA.
 
 
Los Angeles, CA.
 
 
San Francisco, CA.
 
 
Las Vegas, NV.
 
 
Seattle, WA.
 

2 Feb.

Söndag, februari, snön tya bort. - allt bra helt enkelt? kanske kunde vart lördag ifs.
anyway - har jobbat i helgen, rätt långt pass, men gick fort. ätit thai, (friterad banan med glass efteråt, mummmma) ätit brunch på erikstorp, städat satan i lägenheten, behövdes något fruktansvärt. 
bytt nya sängkläder efter torres .. hallelujah. 

ska hoppa in i duschen och förbereda mig mentalt för morgondagen. praktik 4 veckor. jag är nog rätt taggad ändå. rätt trött på att sitta i skolbänken och dessutom gillar jag klassen och läraren. lär väl vara helt slut om kvällarna dock, så vi får se om jag lever till helgen, (då jag också ska jobba) puh. 

har redan kollat resor inför jul/nyår. alldeles för tidigt egentligen, men är så taggad. 
vi står mellan Thailand/Malaysia eller Florida runt. kommer säkert ändras hundra gånger innan vi väl är där, är dock sugen på lite USA nu, just för shoppingen skull och att kunna ha serverdheter samt varmen/stranden på ett sätt där inte riktigt finns i Thailand. Jag har sett det jag vill där nere, däremot älskar jag landet, människorna, maten, och havet, stranden osv - MEN Florida erbjuder ju lite mer, Tampa, Miami, Key West. saker man vill göra helt enkelt. are you with me?! - vi får se. varmt ställe blir det, så det kan ni räkna med. 
 
Jag har ju som sagt pengar undansparat (över 10.000) och det får man nog godkänna som student. 
Carl däremot har väl en tia på sitt sparkonto, så ska börja räkna ut vad han gör av alla pengar - sitter här med papper och penna och förhör honom nu. det här få fan vara nog! (Jag har fått min sparmani av min far. absolut inte från min mor, carl är mer lik henne ;)