kötta!

 
Det här certifikatet alltså; det tar kol på mig. 
men never give up som de säger. 

Jag har som tur var fått låna en pc av sofie. hallelujah moment. nu kan jag sitta med det när jag vill utan att det ska planeras en massa. dessutom fick jag en hund på köpet. vi tog torres ett litet tag igen. så mysigt och ha honom nu. 
 
Men amadeus alltså. (detta ska vara lite enklare dessutom?) jag är så trött på koder.
Jag kladdar ner, kladdar ner, och kladdar ner ännu mer, och det är som att när jag skrivit ner det så skrev jag ut halva hjärnan på pappret för allt är borta i samma sekund.
Jag vet såklart att vissa saker har satt sig, så fortsätter jag så kommer allting falla sig naturligt men nu känns det SÅ TUNGT: tur vi har ett par veckor kvar. thank god för det.

ska inte tråka ut er med det; men det händer faktiskt absolut inget annat för tillfället. 
Jag köpte mina byxor! ja minsann. som en smäck sitter de. Måste bara skölja dom innan de kan användas, har ju den känsligaste huden i världshistorian, kliar av ingenting. 

annars hinner man hänga på gymmet varje dag nu under dessa lediga dagar, det blir lite jobb i veckan och så blir det Oktober .. herregud oktober redan? Idag var det dessutom så varmt att det inte behövdes jacka. ÄLSKAR SÅNA DAGAR! 
 

27 sep.

dagarna tickar på, jag har kommit en bit på amadeus, lektion 5 för att vara exakt. 
DET TAR SÅN JÄVLA TID?! "de första kapitlarna kommer bara flyga fram" - MY ASS! vill inte ens veta hur lång tid de andra ska ta isåfall? - anyway, man får kämpa på! 

för att förgylla min vardag kom Sofia idag, SÅ himla lycklig. 
sofia gör verkligen mig lycklig, enda in i själen. sådär så själen är glad, förstår ni känslan?
vår vänskap börja ticka upp mot 11 år tillsammans. det är en fantastisk vänskap och vi har alltid klassat varandra som bästavänner, men kanske inte förens senaste åren vi blivit riktigt bästavänner. så att vi bara kan titta på varandra och veta vad den andra tänker och känner. - idag var ett exempel, ni vet tystanden inne på en restaurang och man inser att menyn suger och personalen står upp i ansiktet på en; sofia titta på mig .. jag säger eller? sofia säger ja. (eller = ska vi dra, för detta sög fan balle) - det behövs inget mer. allt är så naturligt.
vilken fantastisk kärleksförklaring det blev här: men det är verkligen min själsfrände den damen. 
det är min andra halva. min bättre halva. i varenda sekund om dygnet finns hon där, oavsett. 
Ren kärlek och ren vänskap.

Vi sprang runt i halva Malmö, ut på Emporia - hittade de SKÖNASTE byxorna ever, men de va så jävla dyra. 899 kronor?! för ett par byxor. men de var verkligen helt magiska. men jag ska fila på den idén lite... det är ändå fan nästan 1000 kronor. Kan jag inte släppa dom inom snar framtid så får det bli dom .... hehe!

anyway; lördag 21:19 .. sofia har åkt tillbaka till Ronneby .. suck.
Jag har suttit med Amadeus sen dess, och lär sitta med skiten ett bra tag till. koder koder koder. 
däremot är det 3 hela veckor utan skola, så nästa vecka (v.41) ska jag åka hem en stund, Onsdag till Söndag tänkte jag :) låna pappas dator hela dagarna och kötta igenom ordentligt med allt. och såklart umgås med sofia stup i kvarten! bleeeekinge, see yaaa next week. 

 
 
 
 
 
 

24 Sep.

Nu har äntligen certifikatet dragit igång. Amadeus och IATA. 
Vet inte om jag berättat om det? kort och gott, bokningsystem för att boka flyg, samt kodningar för vart ett flygplan ska landa, flygplats, stad, flygbolag, blabla. 
En himla rörig dag men nu är nog allt under kontroll, enda minus är att skivan vi fick till datorerna inte funkar på Mac... dagens utveckling har alltså gått bakåt. SUCK! men vi löser det.
 
Sofia kommer på lördag, och denna lördag kommer hon dessutom!!!! Can't wait ungefär. 
eftersom vi förövrigt har certifikat nu är vi lediga i 5 veckor. 6 dagar allt som allt kommer vi vara i skolan under dessa dagar. Men det passar mig bra. har bra med diciplin för att sitta hemma. Dessutom kan man träna när man vill, ta pauser när man vill osv. LOVE IT. - Men det ger en gott om tid och åka hem och hälsa på kanske.
Får se hur jag gör med det. 

Bjuder på en bild med den kända dimman över San Francisco.
SÅ sugen på choklad förövrigt, SJUKLIGT sugen. 
 
 
 
 

så himla nöjd.

22:00 en lördagskväll och jag bloggar?
Men till mitt försvar har jag jobbat sen 13:00 och kom precis hem, då är man inte alert ... det ska jag tala om.
bästa som finns är att komma hem, krypa ner i sängen och surfar runt. PLUS ta av sig strumporna efter 100 år inlåsta i skorna. 
imorgon är jag ledig, äntligen. det har varit en lång vecka med två stora redovisningar och en inlämning plus jobb.
alla redovisningar gick nog rätt bra, den på engelska gick väldigt bra, tackaaarrr vi för. 

för cirka 3 månadersen började jag träna på gym. det blev lite av en grej den sommaren.
hade inte så mycket att göra mer än att hänga på jobb, till gymmet för att umgås med sofia och sen hem till sofia.
good times! (hon kommer förövrigt om exakt en vecka, LYCKA!)
Men jag tog också en förebild i samma veva som jag började gå på gym - en bra ide att ha så man kan blicka tillbaka och se hur man såg ut och vilka skillnader man gjort. 
och oj ja. tog en ny bild igår. - egentligen är väl bilderna väldigt privata men vafan?
bikini osv går man ju runt med på stranden och sådär, så detta är väl "ingenting" jämfört. 
Men JAG personligen gillar att kolla på såna bilder, men tycker det är LITE väl för min del att lägga upp. 

Jag älskar skillnaden på armarna och magen. Men jag har en lång väg kvar. 
och inte bara att jag vill har en "fastare" kropp. Jag mår så otroligt mycket bättre.
Jag har inte ont i ryggen längre som jag hade konstant innan, jag sover så JÄVLA bra om nätterna och är pigg varenda morgon. Jag älskar hur jag kan öka i vikt på hantlarna varannan vecka och göra nya persons bästa.
Men att se lite bättre och fastare ut är ett plus. att må bättre är ju huvudsaken, är så lycklig över att inte ha den där brännande känslan i ryggen längre, innan kunde jag inte stå för länge, inte sitta för länge, inte ligga för länge, (för länge = 15 min) det smärtade så otroligt. gick till knotknäckare i ronneby ett tag men det är ju bara dyrt egentligen. detta gör jag ju för livet - att kunna vara stark i ryggen resten av livet. 

Jag hoppas ni ser ett förebilden är bild 2 och gårdagens bild är bild 1. ;)
mitt mål är att ha en bild Juni 2015 också. för att se exakt hur det har gått. 
Så nästa sån här bild kommer då. så vi får helt enkelt seeeeee.
 
 

16 Sep.

Idag tog jag mig friheten att strunta i gymmet för att bara ligga i soffan i exakt 60 minuter och dricka en cola. 
Kan vart det mest fantastiska jag gjort på länge, MEN det blir inte en vana! Jag har vart på gymmet nu varje dag i hur länge vet jag inte och jag hade idag träningsvärk i varenda muskel så lite vila med ett par bullar och cola satt ju som en smäck.

Vårt MFF-projekt är som gott klappat och klart. Idag fick vi ytterligare nya uppgifter. 
att räkna ut totalpriser, inkl pålägg osv, samt skriva offert och faktura till det. Vi har fått ett par gånger att öva nu, så det borde bli exakt uträknat. vi får helt enkelt se nästa vecka. - Det är minsann inte enkelt. Han gör det inte lätt för oss läraren, MEN så är det väl, det är väl aldrig enkelt och välserverat i arbetslivet. 
Vilket jag älskar med utbildningen, alla våra "lärare" är inte lärare, utan de är i businessen, ingen har utbildning för att vara pedagogisk osv, men de vet ju åtminstone VAD kunder vill ha och HUR man ska va. Vilket jag hellre sträva efter.  

Kommit in fint i mina rutiner nu. kommer hem vid 4, träna en timma, laga mat 1,5 timma, plugga 2 timmar och sen kan man avsluta dagen med ett avsnitt av en bra serie! såhär ser varje vardag ut, och på lördag blir det jobb, 13 till 23. Så gissa om jag ska ha söndagen till att ligga i sängen och bara glo på serie. JAAAAAAA!!! (imorgon knäcks kvällsschemat lite också pga jobb men vafan) Kan inte sossarna fixa så att dagen är cirka 30 timmar? 

så jävla tråkig blogg här är förövrigt. Jag har sökt till att vara Sommar"ledare" på STS till sommaren. detni. 
ska även söka en sommar på fritidsresor/ving osv tänkte jag. har man ORDENTLIG med tur kan man ju hoppas på fortsatt jobb efter praktik. det vore ju ultimatum! INGET MER TARKETT HUR SOM!!!!

13 September.

äntligen helg. Jag älskar helgerna! 
vi har haft två lugna dagar i skolan/kvällar hemma. Jag njuter till fullo för jag vet det inte kommer vara länge. 
Vi har dragit igång med ett nytt projekt, MFF - Champions league. Outgoing tourism. Jag älskar ju fotboll så glöden finns ju med. allt är såklart också på engelska i denna utbildningen. ett litet mini projekt MEN vi har kommit långt får jag nog säga. 

I torsdags kom Alvesved ner och hälsade på, min fantastiske tjej. 
vi gick runt halva malmö innan vi satte oss på Möllan och drack vin och mötte upp Derry. 
Sån underbar torsdag det blev, få förunnat det där. 

Idag väntas lite jobb, usch. vill egentligen inte men what to do ungefär. man behöver ju pengar som fattig student och det är ju inte ett långt pass idag, KANSKE just därför det känns extra onödigt. Hade kanske vart mer värt om det va ett svinigt långt pass. - MAN SKA VARA NÖJD över att man både kan jobba och plugga. alla har inte den turen så jag ska icke klaga!

Nästa helg kommer nog Sofia hit, ÅH JA! min bästa vän. finally. 
saknar verkligen ihjäl mig efter damen. livet hade vart så roligt om hon hade vart här också.


 
 

8 months to go.

Jag saknar att jobba. (absolut inte på tarkett) utan jobb i sig. 
att gå hem kl 16 (eller när fanken man nu slutar) och kunna koppla bort hjärnan helt. Inte behöva tänka eller anstränga sig, hem, laga mat, träna och slappa i soffan framför alla tråkiga program. JAG LÄNGTAR.
2-3 års tid nu har jag pluggat och jobbat samtidigt och när man som student kommer hem, kan man INTE koppla bort huvudet för fem sekunder. Man hinner laga mat, och man hinner träna (eller vad man nu gör) Men sen kan man oftast inte ta en timme för att slötitta på tv, för DIREKT känner man sig aningen stressad och måste läsa på något. - Jag kommer älskar att inte plugga mer efter detta året. - året i Cali kanske var det slappaste pluggåret, Universitet var 2a, men folkhögskola ta all pris. fy fanken. 

i helgen hade vi klassfest. en väldigt lyckad sådan! en väldigt bra klass helt enkelt. 
förövrigt har det blivit så många turer till IKEA att jag tappat räkningen. 
och att skriva ett blogginlägg känns också rätt stressrelaterat... suck.
men ibland får man ta ett par minuter vid datorn och slappna av, men en timma är omöjligt.

nu ska jag dyka ner i tyskaboken OCH skriva klart om reselagarna. älskar juridik för tillfället. 
 
 
 

4 Sep.

Nu är jag äntligen ikapp med allt i skolan. - det går bara man vill! 
praktik har börjat komma på tal, trots att det inte är förens i vår. MEN tydligen ska det redan nu startas med intervjuer och liknande. Vi får se, har lite ställen jag verkligen kan tänkas vara på, MEN många ställen kräver en helt clean kropp, alltså inga tatueringar och absolut inte min stora på armen ... lite trångsynt kan tyckas, men så är det väl. 

Jobb har det börjat trill in lite också, men kan säga att det kommer inte bli ens hälften så mycket som det va för mig förra året. - nu kommer jag bara kunna helger och jag har inte lust att lägga alla helger på jobb, MEN ett par timmar i månaden, absolut. nån 1000 kronor är alltid fint. 

nu har vi två veckor kvar i skolan sen är det dags för certifikatet. AMADEUS och IATA. 
Vilket innebär 5 veckor av att inte sova, inte hinna äta, inte skita, eller andas ungefär. Läraren har skrämt upp oss lagom mycket ... men kan ju vara ett trick för att vi VERKLIGEN ska plugga satan så man klara det "final test" 
IATA-testet är i Mars i Köpenhamn .... Heja! - Men ingen ro och ingen vila, fick ta 10 minuter till datorn idag, nu är det tvätt och sortera ihop plugg som gäller. vi läser ungefär 4 kurser samtidigt för att förstår det hela. 
Tyska, Geografi samt allt om EU, Bransch på Engelska och så turismens historia plus näringslivet typ. - 
Just nu har vi gått igenom Fritidsresor, Apollo, Ving och Solresor, lite "små" arbeten. Men för att förstår det LITE bättre. 

1 September.

vilken fantastiskt tråkig helg, vädermässigt då vill säga. Vilket jävla skyfall över skåne alltså? 
själv spenderades den i Malmö hos Derry. Vilket alltid är lika fantastiskt. 
indiskt, fotboll, öl och mys i lägenheten med Casper. Det går alltid hem, och det känns hemma dessutom. 
Jag bara älskar att ha dom här! - Resten av helgen har bestått av plugg, FY FAN som det blev plugg.
Lördag natt skicka min lärare en uppgift jag ska redovisa på måndag (idag) - Jaha, tackar. 
Men hon var mycket nöjd. så klapp på axeln för den korta tiden. Dessutom en jäkla massa tyska glosor. Men de kan jag, av någon anledning har tyskan satt sig rätt bra i huvudet på mig, det går in lätt och det stannar kvar. 
Aldrig varit ett språkhuvud, eller rättare sagt; jag har aldrig under mina skolår varit intresserad av språk. 
nu tycker jag det är fantastiskt - kanske bara va intresset som skulle väckas. Dessutom skriver Maike till mig bara på tyska, vilket underlättar ändå, om än lite svårt, men hon ger sig icke! (Maike var en av de bästa au pair vännerna jag hade i USA) - Pratar fortfarande, mer än 4 år senare, med henne varje dag! helt sjukt, men underbart.

Annars? Pratat med familjen i England idag, så underbart att få höra av dom. Planerar en liten trip dit efter nyår. 
blir ju bara flyget som betalas när jag bo hos dom, de betalar allt annat åt mig. min fina extrafamilj.

anyway. dags att sätta sig med plugget igen, har en cheesecake i ugnen .. och blåbär som väntas på att tinas.
GOTT SÅ JAG DÖR! 

Auf wiedersehen.