last July.

så sjukt seg dag idag.
igår hade jag röv-mycket att göra verkligen, var så sjukt arg.
idag hade jag ingenting att göra .. jag vet inte hur många som jobba på tarkett, men MÅNGA hundra är där, säkert någon tusen .. - vi var max 5-6 personer där idag.

det värsta då? - imorgon blir det ÄNNU segare, hur de nu kan bli de, men de ska väl tydligen gå!

imorgon är det augusti (om 1½ timme) - jag börja liiite i förtur - DENNA MÅNADEN ÅKER JAG!

Inception.

Inception var ju amaaazing!
vi var på bion i max 3 timmar och fredrik gick på toa 3 jävla gånger?!
det måste ju vara något fel på killen.

Någon får hojta till om ni själva sätt inception, vill diskutera slutet lite (; vet inte om jag greppat det riktigt ännu.

nu är det den 31 Juli - alltså 23 dagar kvar till USA.
och Marie har nu bara 16 dagar kvar, åååååååh snart är vi iväg. - vi som är sist, haha!

(känns ju som om alla andra redan åkt) .. men vi kommer, och vi kommer åka hem senare (; vi får nöja oss med de.

God natt.

TGIF

förmiddagar är över, behöver inte gå upp tidigt på 8 dagar.
jag vet jag säger det ofta, men jag ääääääälskar att jobba sista förmiddagen! för jag hatar dom så mycket.

blir ju som sagt bio ikväll inne i karlskrona - inception it is, hört mycket bra om den!
är färdig med mitt internationella körkort, så ska posta den till måndag, ingen som tömmer brevlådorna på helgeeerna ju "/ .. fick två mail idag om att min personliga almanacka dyker ner på måndag i lådan OCH min bok från lonleyplanet har skickats från australien (är väl där deras grej är I guess?)

ska ta mig en tupplur nu till burn notice, hoppas på att SI ringer också igen, då får ni en update om vad de vill! (:
dom kanske säger jag inte få åka med dom längre (; neeeeh, då hade dom fått med mig att göra! (y)

(tgif - thank god it's friday)

bara USA i huvudet.

för en månad sen skickade jag ett mail till SI om det var många som åkte den 23, (jag var för nyfiken för att vänta på det mailet 10 dar innan) .. och vi var 9 stycken svenskar just då, och jag ha ju kontaktat dom alla, hehe!
och frågat vart dom ska, det sjuka är att vi är 5 (!!!!!) stycken svenska som åker den 23, av dom 9, som ska till Chicago, vad är oddsen?

men jag gillar't, resekompisar från New York till Chicago blir vi allihopa, det kommer bli skoj.

sen ha jag pratat med vääärldens härligaste tjej som också åker då med SI (au pair in america för henne) hon är från Mexico och ska bo i New York sen, så sjuuuukt trevlig, har förklarat för henne hur vinter är och hon är sjukt förväntansfull, haha! inte ofta någon längtar till kylan! men hon hade ju aldrig upplevt det "but you're well dressed, right?"

alla mina tankar är där borta nu, i usa.

29 Juli.

vem är den idioten som kom på att man ska börja jobbar 05:45 när man jobbar förmiddag?
man är INTE mänsklig den tiden på dygnet! det är en fruktansvärd plåga, BARA att få sova en timme till hade ju räckt, men 5?! det går inte. - bara imorgon också!

Idag har det varit så mycket att jag visste inte vart jag var, jag är heeeeelt slut.
kom en bunte Ryska män till mitt ställe och skulle kolla allt jag gjorde, knackig engelska pratade dom, jag hörde ju ingenting! det värsta var då att de Svenska männen som skulle visa dom runt, pratade säkert ännu värre engelska.

ska ta mig en sån jävla tupplur nu, för jag sov ingenting inatt (som alltid när det är förmiddagspass)
blivit insnöad på Burn Notice också, meeee like!

imorgon ska jag se inception, verka galet braaaa!


Update:
under min tupplur ringer SI, jag är hel väck och dissa dom
nu är jag däremot nyfiken på att veta vad dom vill (: dom ringer säkert imorgon igen!

vad har jag gjort om 1 år?

Malin heter jag, skulle egentligen hetat Tove, eller om det var Tova, jag minns aldrig, Malin är ju den jag är nu så det spela väl ingen större roll vad de skulle blivit, jag tog studenten för mer än en månad sen från Estet programet och hade jag fått välja om, så hade jag inte gjort det, jag ha spenderat 3 roliga år av mitt liv inne på det programet.
min inriktning var Media, och det är även det jag vill jobba med i framtiden - sportjournalist på en stor tidning, om mindre än en månad åker jag till USA för att jobba som au pair ett år, jag kom in på journalisthögskolan, det känns ju lite surt att tacka nej, men jag ska ju till Chicago och leva livet där, förhoppningsvis blir mitt år perfekt!
jag har en pojkvän sen många många år tillbaka, jag är nöjd med det, ibland går han mig på nerverna, men de gör väl alla? jag har många vänner, men bara ett få par nära vänner, som jag hoppas hälsa på mig borta i staterna, jag har träffat hundra tals au pair vänner som jag hoppas kommer hålla kontakten med för alltid, vi kommer inte bo på samma ställe, men vi hittade varandra genom internet, och de kan fortsätta så lite till, förhoppningsvis ta jag mig en tripp till dom i USA och hälsa på, kanske träffa jag en och en annan vän som jag kan spendera mitt år med där borta.

tanken bakom detta inlägget är väl att se hur och vad jag ha gjort om precis ett år, vart i världen jag befinner mig och vilka drömmar som slog in, vilka människor som hälsade på och om livet i Chicago blev ett helt år.

28 Juli

Precis kommit hem från Kristianstad, mötte upp Ebba!
min resekompis från Kastrup till New York - vi hade inte pratat så mycket innan, 2-3 emails kanske, men oj vad kul det var, det roliga var att vi inte visste något om varandra eller om familjerna vi ska till, så vi hade ju allt att prata om, hon ska bo mitt i San Francisco, vilket är ju ett perfekt tillfälle för mig att åka dit och ha någonstans att bo (; sen hinner vi ju bränna av 9 timmar påväg mot New York, vi kan gråta ikapp på Kastrup och vi kommer säga hejdå till varandra på skolan med SI, blir kanon det här!

tyvärr blev det inte så länge, hon skulle upp till sthlm idag för att skaffa sitt Visum!
så när jag sitter på tåget får jag ett sms av Marie att hon ska in till kstad och undra om jag är kvar?
jag hade PRECCCCIS hoppat på tåget hem, så sjukt retfullt, men jag få helt enkelt åka en vända ner till innan USA!

imorgon är det jobb som gäller, usch förmiddagar! gillar inte .. men jag ha bara 14 jobbdagar kvar sen slipper jag tarkett, 14 dar är ingenting! FY så skönt.

Itunes suuutttar

om det är något jag hatar så är det Ipod och Itunes, vad är felet?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JAG FÅR JU FÖR HELVETE INTE ÖVER MUSIKEN!!!! SATANS SKITEN HAR JU RADERAT MIN PLAYLIST OCKSÅ!!!!


jag köper mig en mp3!
fluff får först hjälpa mig .. försöker få neger-abdi att hjälpa mig också, men han disssssa ju, han kan fan ingenting
vissa människor alltså!

och nu satte jag mig ner för att se en satans film om "Create your playlists" - kanon tänkte jag!
och jag ha fan gjort som idioten visa och säger, och vet ni vad hon sa nu då? "It's just that simpel"
HAAA! hade jag sätt henne i verkligheten hade jag slått ner henne.

Mot Kristianstad

spenderade min kväll med Sara (koskenkorva), körde hennes föräldrar till polenfärjan, sen blev det thai mat inne i karlskrona, färgning och klippning av mitt hår, min utväxt var inte kul längre, och Sara var ju alldeles för rädd för att klippa mitt hår, det är inte så att jag bryr mig faktiskt, det växer ju ut, men en lugg fick hon till iaf (; en helt okej lugg iaf!

idag har dagen bestått av fika
med Sara (håkansson) och Sofia på Jekyll.
där jag träffade Sarah (johansson) och Felicia, vilket inte alls var igår alltså, var sjukt längesen, troligtvis sen studenten, fick höra lite skvaller från båda hållen, haha! Me like.
köpte mig ett par nya Ipod-hörlurar, så jag klara av flygresan mot New York, mina ha varit sönder länge nu, men inte orkat köpa nya.

ikväll ska jag träffa freeeedrik, och skriva ut nya internationella körkorts papper, råkade kladda ner det ena (a) hehe.

och imorgon åker jag mot Skåne och Kristianstad, känns som om jag hänger där varannan vecka nu.
ska träffa en tjej som åker samtidigt med mig från kastrup med SI den 23, ska bli trevligt!
BTW: Louise kom in helt okej lätt i landet utan sitt papper, skööööönt!


Jag är redan i USA

jag är så rastlös här hemma, de spela ingen roll hur mycket saker jag hittar på, mina tankar är och har varit borta i USA hur länge som helst, min msn består av usa-vänner man skaffat sig, det pratas bara om hur New york kommer vara, hur Chicago kommer vara, eller Boston, philadelphia, DC, L.A, seattle osv. (vart man nu ska bo)

jag tänker hur det skulle vara att gå runt där borta i min värdfamiljs hus, att spela fotboll med kidsen, att leka med vovven, att snacka skit med värdföräldrarna, att köra i "MIN" stad, att det kommer bli ett ställe jag kommer att komma känna igen, "där ligger gymmet, och gå du dit så hitta du thai resturangen" - ni förstår säkert vad jag menar.

att träffa en miljard nya vänner som blir vänner för livet och man dela ett toppen år av.
så har mina tanka varit de senaste 4 månaderna, och nu är det inga månader längre, jag räkna nu dagar och jag vill bara fly, så trist tycker jag att ronneby är, så tråkigt är det här, jag känner inte ens att jag kommer sakna särskilt många, även om jag vet att jag kommer göra det när jag är där .. men just nu är det helt tomt, jag är för taggad och har för mycket längtan för att kunna tänka på Ronneby och människorna här.

jag har väntat så länge, att jag redan lever mitt USA liv ... jag är redan där borta i Winnetka hos min v-familj, och gå runt i mitt rum, träffa vänner och åker in till Chicago stup i kvarten, men så dra verkligheten en tillbaka och här sitter jag, i mitt rum, med en dator och lyssna på musik som drog mig in i den där drömmen -
jag vet att om 27 dagar är jag där (30 egentligen, ett par dar i NY), i Winnetka och lever den där drömmen, både på gott och ont.

jag hoppas så innerligt att mitt år blir Kanon, mer än kanon!
jag har inte en enda förväntning på min värdfamilj eller på omgivningen, och jag tror det är bra.
jag kommer ta dagen som den kommer där nere, och jag SKA göra allt i världen för att inte gnälla på hur mycket jag vill hem eller att jag sakna Sverige, för jag ska bara vara där ett år, jag ska andas in så mycket ny kultur att jag vill spy på det, jag ska uppleva så många högtider att jag inte vet vad Sveriges högtider är tillslut, jag ska göra allt för att kommunicera med min värdfamilj, jag tänker inte blir den som låser in mig på rummet när något gått fel och låtsas som att allting är kalas.

detta året ska lyckas, det är ett nytt land, en helt ny familj, helt nya vänner, ett helt nytt ställe, ett nytt hus och ett "helt nytt språk" - klart det kommer bli jobbigt, men man får kämpa.

glöm inte DS2019

satt och funderade över vart i världen Louise nu höll hus, hon flög från Kastrup runt 2 tiden idag.
och det dimper ner ett sms att hon ha glömt ... DS2019 hemma i sverige och sitter fast i tyskland för att planet är sönder och dom kan inte starta .. och där kände jag vilket helvete det kan bli för henne nu! det kan också gå som en dans och dom släpper in henne som turist i USA och så får hon ordna med papper där nere sen ... eller mardrömmen, hon får återvända tillbaka! - jag ska hålla varenda satans tumme jag ha för min vän, du får inte komma tillbaka till Sverige, jag stå på Kastrup och spotta på dig då och löper amok om att du ha knark i röven och dom måste skicka dig till USA igen!

Lycka till vänneeeeenn! jag ha en bra magkänsla trots allt.

4 weeks.


Idag har jag även betalat SI's avgift på 350 Euro, 3300 ungefär låg summan på i svenska kronor.
min bror fick hjälpa mig att betala eftersom mitt Mastercard är hel wierd, men det fixade han med något Securitasgrej så nu är det grejat, även underskrivet på internationella körkortet, ska bara skriva ut en bild på fotopapper sen skickas det också.


(x) hälsoundersökning.
(x) tbc-test
(x) nytt pass.
(x) visum
(x) köpa resväska.
(x) fixat allt med banken, internet dosa, fullmakter osv.
(x) skicka in "free depature" till London kontoret
(x) skicka in det nya betyget (frågade SI, och de vore bra om man skickade in de) så lika bra de.
( ) växla till Dollar.
(x) Betala 350 Euro till SI
(/) beställa Internationella körkortet.
(x) lämna in fullmakten
(/) köpa presenter.
(x) köpa Vakumpåsar.
(x) dra till tandläkaren
( ) har avskedsfest (6 augusti)
( ) träffa ALLLLLLLLLLLLLA människor jag vill träffa.
(/) köpa bärbar DVD spelare

Sen har Marie gjort till fina boxar i spalten, däremot verka man inte kunna se det med internet explorer.
men vem fan kör med explorer? finns det något värre - Firefox is theee shiiit.

ska hem till kosken ikväll, färga mitt hår och klippa mig, sen ska vi ut och äta I guess, lovade att köra hennes föräldra till polenfärjan, så vi blev bjudna på middag, kanon tycker jag! - när jag ändås kör deras bil och bensin, hehe!

Listan börja bli kortare.

som ni ser så har Marie ändrat om lite grann, I like it!
själv ska jag ändra om headern, men den få väntas!

nu ha jag printat ut internationella körkorts papper, så ska skriva under de och skicka ivääääg.
och sen när jag är ledig i veckan så ska SI's avgift betalas, och sen är jag färdig med allt sånt.
sitter också nu och trycker runt på lite olika Bärbara DVDer, har nog hittat en jag vill ha!

Men nu ska jag hoppa till jobbet, eller a först in i duschen sen mot jobbet.
ha lovat mammmmsen att köpa hem frallor på morgonen - om hon håller käften fram till typ 12 på morgonen!

nu känner man att man kommer längre fram på den här resan som snart ska ta fart.
listan man ha gjort börja bli mer kryssad än saker att göra .. Det är fint! 28 days to go.

att lära ut Skype.

min vänsterspalt ser helt åt helvete ut, får ingen ordning på den.
ska tvinga marie att fixa till den sen (a) hon kan hon!

och nu kommer dagens arbete: att lära mamma och tjockis skype och hur man gå in på min blogg.
tjockis kan åtminstone öppna upp internet osv, så han blir nog inte lika svårt problem, kanske med skype och att hitta bokmärket, men mamma, henne måste jag lära hur man starta internet, klicka upp allting, skriva, klicka enter osv .. det kommer ta sjukligt lång tid, så vi ska börja idag (jag ska skriva upp lite lappar ifall hon glömmer)

har precis gjort ett konto till dom och lagt till mig själv! nu får dom fan hajja detta.
jag lägger till min blogg på bokmärkerna, så blir det inte lika jobbigt, men däremot kommer CTRL B att bli jobbigt att komma ihåg, att man håller NERE ctrl och sen trycker på B.

sen var det sån jävla rea på boxar idag på Maxi, jag köpte 3 stycken nya.
för 399, det är frukansvärt billigt faktiskt?!!!! så jag slog till - de gjorde jag rätt i också.

glöm inte bort Skandinaviska Institutet sidan på facebook - http://www.facebook.com/profile.php?id=636136639#!/group.php?gid=115671881792424&ref=ts


kalllt.

bara en natt kvar sen ledig, det kommer bli så gött!

William och Viggo sov här igår tills idag, och jag kände på mig det skulle bli en helvetes-morgon.
och det blev det, 7.30 började dom, och jag kände att jag är sååå glad att jag inte ha småbarn i USA.
jag har blivit lite avskräckt av William faktiskt, hela hans uppväxt har ju bestått av ADHD utan medicin, det känns som alla ungar i hans ålder skulle vara såna, men så träffa man någon annan som beter sig som vilket barn som helst och jag blir lika förvånad varje gång, Viggo däremot är världens goaste, så det är bara Williams ålder jag har fått fobi för typ, och även om jag tänker efter så vet jag ju att det finns nog ingen jobbig unge som Wille, så känns det så ändå ... i 3-4 timmar har han skrikit - VIGGGO!!! SKJUT MIG DÅ!!!! GÖRRRRR DDEEEET .. och viggo den lugne, satt vid tvn och åt frukost, så runt 9 tiden tänkte jag att snart gå jag ut och gör det!

nu är dom på maxi iaf, så jag skulle få lite sömn så att jag orka jobba natt.
ska försöka hoppa hem till fredrik idag och ta en tupplur där framför en film, låter väl som en super idé!
ändås typ 15 grader, regn och blåst ute (y) det är ju svvinerikallt.

är det bara för mig som facebook är hel wierd när man ska söka?

24 Juli.

fy bövlen vad trött jag är.
igår efter jobbet, drog vi direkt in till Karlshamn och östersjö.
kosken och joel skulle pissa 90 procent av tiden, så jag tror vi stod stilla på torget minst en timme.
satte oss i ett öltält, träffade folk, några nötter från bromölla?
sen packade jag ihop mig själv och åkte hem, var hemma runt 2 och dääääckade direkt.
sov till klockan 6, och har bara halv sovit sen dess, jag behöver mycket sömn nu!
ska försöka klänga i mig lite frukost sen ta en tupplur igen! haha.

jobba bara denna eftermiddagen och en natt också, sen ledig! även om det bara bli 3 dar denna gången så är dom alltid välbehövliga!

ska skicka efter mitt internationella körkort också, egentligen är det ju max 2 veckor innan, eftersom de internationella körkortet gäller 1 år, men jag ska ju ta körkort där nere, så när jag väl tagit körkortet så är det ju de
som gäller! (: - så jag kan lika väl göra de nu, så att allt kommer fram i rättaaans tid också!


1 månad.

nu är det bara 1 månad kvar, en liten ynka månad.
troligtvis sitter jag på planet till New York exakt om en månad.


jag vet det kommer att gå fort! och jag tror inte jag hinner se alla jag vill se en sista gång.
3-4 månader har gått så fort sen vi matchades, kändes som igår när jag sprang runt som en gris här i huset och skrek att jag skulle till Chicago området.

det kändes ännu mer som igår när alla "vi" som var i matchningsprocessen runt februari/mars osv.
när vi satt och diskuterade vilka familjer som skulle passa en och om man skulle ta dom eller inte.
och nu har hälften redan åkt.

jag är taggad till tusen!
- idag är det löning också btw, gissa om den lönen satt fint.

kända fontänten Buckingham i Chicago.
tänk att få fota allt detta själv sen!


back on traaaaack.

jag mår bättre och är återigen kanon taggad till USA! - I'm back!!!!!!

sov fortfarande inte ett skit inatt, blir så trött, men jag pallrade mig till jobbet och var mycket bättre.
jag äter ju sömntabletter, men jag har glömt två dagar nu, kommer på de runt 2-3 tiden, och då är det ju inte lönt direkt, så inatt ska jag klänga i mig en, lukten är så oeeeehört äckligt, det gå inte att ta dom i händerna, för du stinker röv genom hela kroppen, man få pressa ut den på en sked och slänga in tabletten i munnen! haha

precis rensat poolen, så ska ta mig ett dopp när som helst, sen flyga in i duschen, äta lite, och sen ska jag till östersjöfestivalen ikväll .. ska mest bara dit för att äta lite, kika runt och mysa!

inga mer förmiddagar nu! sovmorgon i 8 dar, (om de nu spela någon roll när man ändås inte sover)

One month baby, one month .. snart får jag bara räkna dagar till USA, inga jävla månader, TJOOHO!
jag minns mina 4 månaders firande, snaaaaaaart är det min tur


OCH BTW! den 14 augusti - lördagen! - DÅ BÖRJA DET!!!! Premier League.
United spelar sin första match den 16 augusti mot Newcastle, aaaaaaaaaaaaaaahhh!
och jag hinner även se United mot fullham den 22 augusti, sen dra jag ju och hoppas på att USA visa PL

inte glad över USA idag.

idag är ingen USA-dag för mig, längtar inte alls.
kan mycket väl beror på att jag mår röv, då bruka man alltid vilja ligga i sin säng och ha en mamma som gör allt åt en. min mamma är självklart iväg hela dagen idag, och kan inte göra de .. så då känns det ännu mer tomt.

så idag har jag säkert undrat en miljard gånger varför jag ska göra detta.
jag vill bo hemma för resten av mitt liv, få allt serverat på ett fat, sova i min säng och träffa de personer jag vill.

dock kan man inte bo hemma för resten av livet, sure .. det går. men nej.
men det är ju inte direkt ett litet steg jag ta med att flytta hemifrån för första gången.


anyway ... you all get my point - jag vill inte bli sjuk i USA, inte en enda gång, gissa hemlängtan jag kommer få då, då vill jag bara hem till mamma, det kommer vara måttligt tomt att inte få göra de.
meeeeen jag ska hålla mina tummar för att jag aldrig bli sjuk där, och att jag bli frisk från det jag har nu ganska så fort, ska iaf försöka gå till jobbet imorgon, så ska hoppa i sängs redan nu, behöver sova (:

frukta redan inför denna jobbveckan, jag trivs, de gör jag ... de är alla sjukt trevliga och hjälpsamma till tusen.
men det är inte kul? även om man trivs så gå tiden så sakta, samma grej over and over again.
och jag har runt 18 arbetsdagar kvar, - inte mycket .. men det är verkligen en pina.

Usa-prat överallt.

åt glass med david i flera timmar, vi var inne på banken för att säga till vi ville växla dollar.
14 dar innan behövde man säga till? hel wierd, david hade fattat det som 1 dag innan.
han åker om 2 veckor. tur jag frågade där!

det var så skönt att prata om USA med någon som själv ska dit, och gå igenom samma process.
visst, han ska ju inte bli au pair, han ska ju plugga, men det är ju ändås samma nästintill.
blir bra när han fått sitt schema över hösten och våren, så kan han och jag planera en liten trip.
han bor ju inte så långt utanför Hollywood, så det blir förhäxad huset och fan vet allt!

fick lönelappen idag också, på fredag blir det en gooooo dag! (;

tandläkaren.

var hos tandläkaren på en sista koll nu, sista gången det är gratis!
inga hål, men idioten sa jag hade ett litet hål, eller det jobba på att bli ett hål, men så ha det varit i 3-4 år nu, så dom skiter i det, "skölj med lite flour så ska du se att det håller sig"

och för ungefär 1½ årsedan drog jag ut två tänder bak i min käke, och i höstas/vintras hade jag jätte ont i käkarna igen, så jag var hos tandläkaren då och dom skickade remiss in till käkkirurgen.
så idag när jag kom fråga hon: har du hört något ifrån dom? - såklart jag inte har.
det har gått 8 månader och mina käkar kan ju ha blivit kanon skeva sen dess?

anyway, så tyckte hon att jag skulle ringa dit och säga till innan jag åker, ifall jag behöver en natt-skena osv.
men då skulle den jävla skenan ta några veckor att göra, och sen ska man få tid? jag ha 4 veckor på mig.

så jag tror inte ens jag lägger ner tid på det, jag orka fan inte .. jag ha ju inte ont längre, och jag vet många som dragit ut tänder längst bak som ha haft ont i flera år (det var visst naturligt) har dom fått som svar (?)
Yes, jag vet att om något gå galet till i truten på mig får jag kosta på mig SATAN med pengar för det, men jag oooorka ej nu.

nu ska jag ta mig en glass med David!

34 days to go.

har spenderat min kväll med kosken, blev fika och skitsnack.
det sitter ju aldrig fel alltså?

jag ha varit så in i helvetes jävla taggad på USA nu .. i 5 dagar säkert, VARJE SEKUND har jag velat åka, helt insane, aldrig känt denna galna känslan innan, på fredag kan jag inte längre räkna månader, då får jag räkna dagar.
och det är väl den tanken som gör mig galen, det är ju så in i helvetes jäääävla snart!

den 24 april skrev jag "mitt livs äventyr börja om 121 dagar.
- det kommer gå våldsamt fort, äckligt fort (tack&lov)"

det har gått våldsamt fort från 24 april till den 19 Juli, det är nu 34 dagar kvar ..
och jag vill så gääärna åka nu!

Usas högsta byggnad finns i Chicago.
top 10 av högsta byggnader, ha Chicago 5 stycken på den listan, det är nice.

nu är det dags för mig att döda en sjukt irriterande fluga.


andra avskedet imorgon.

det blev inget badande, blåser jävligt och är lite kyligt, men inget städande heller.
fast dagen har ju ifs precis börjat, la mig vid 12 tiden för att läsa lite, somnade? och vaknade nu igen vid 2.
det är ledighet det.

ska försöka hinna med banken också, lämna fullmakterna, tror dom stänger jäätte tidigt på sommaren.
så får ta det imorgon, blir tandläkaren en sista gång nu, GRATIS! och sen träffa David en sista gång.
han åker den 6 Augusti till L.A, ska plugga i Santa Barbara! vad har jag då? jo boende och sällskap i L.A, redan bestämt en weeeekend! David är min syssling btw, dock adopterad, så man kan ju icke tror vi är släkt, han är ju från korea (han blir så kinkig när jag säger kines, whatever) så han är korean! (: ..

nu kommer nog regnet, dags för lite nybakta frallor och expressen!

sen btw, kan jag inte tala om hur mycket jag vill flytta härifrån nu.
jag har stört mig på hela familjen enda sen jocke kom hem, sen typ maj då.

jocke bodde i norge i 4 år, och flyttade hem någon månad för att snart åka till Norge igen.
så hur gammal är han? jo, han är snart 27 år .. klara han sig själv tror ni då?
Jo, är man 27 år kan man ta hand om sig själv annars är något fel, men min mamma däremot!
hon tjatar DAG UT OCH DAG in om var han är, till mig .. jag tror jag får minst 6 frågor om dagen, SAMMA frågor, som jag redan svarat på första gången - vart är han? har du ingen aning? vad sa han då? .... och då har jag redan svarat om jag nu vet vart han är
(jocke ladda aldrig sin mobil) ... och NU vet jag vart han är, utan laddad mobil och ÄNNDDDÅS fråga dom samma jävla frågor hela tideeeen!!!
det är som att han är 13, och jag orka fan inte, det har hållt på sen i Maj, jag stå och srkiker att han är för heeeelvete 27 jävla år!  och att nästa gång jag hör nåt SÅ BERÄTTA JAG DET!! men nej, det går inte in.
det hade varit okej om han var yngre, men han är gammaaaal!!! ÅÅHHH hör ni hur arg jag är?!!! eller ser ni på min skrivning här.

och egentligen har jag ett nummer dit jag kan nå jocke, och jag vet vem han är med nu, men jag TÄNKER inte stå och berätta allt detta, han är 7 år äldre än mig .... han kan ta hand om sig själv, vill han mamma nåt så ringer han säkert, right? varför ska LILLASYSTER stå och hålla på och medla mellan dom? det bör ju vara tvärtom kanske ... ni MÅSTE förstår min ilska innan jag döda någon här! (:

5

it's monday!
så nu är det 5 veckor.
kändes som igår när man räknade flera månader.
snart kan jag inte ens göra det, väntat sen april, nu får det vara nog!

Garderob rensning.

jag har tömt mer än halva min garderob.
visste inte ens jag hade hälften av sakerna.
nu är där verkligen tomt, men oj så skönt!
2 kassar kläder och en kasse med skor/väskor.

jag är en riktig "kastare" .. jag kastar allt som jag inte använt på typ 1 månad.
för jag vet jag kommer inte använda det månaden efter det heller.
min mamma däremot, hon lägger tillbaka allting och förstår absolut inte varför man slänger saker.

imorgon ska jag damsuga och rensa HELA rummet.
så mitt rum ser rent och fint ut under mitt år i USA.
fast är det fint väder imorgon så skiter jag i de, då kan det vänta! (;


allergisk mot tarkett.

berättade ju att jag hade otäcka utslag i handflatorna, right?
pratade med en kille som hade hört talas om något exakt lika dant, och han frågade någon till som jobbade där och han visste precis vad det var, en annan tjej hade haft samma som jag för ett årsedan (hon var dock inte sommarjobbare) så hon arbetade på heltid, iaf, så var hon allergisk mot mattorna på tarkett (lacken där på), alltså nästintill hela tarkett, hon fick sluta, inte bara på just det arbetet utan fick aldrig mer komma tillbaka, pga att uslagen blev så farliga ... mina är ju sjukt otäcka och kommer bara när jag är på jobbet, det är sprickor i hela fingrarna och i slutet av dagen kan jag knappt röra nånting, men eftersom det är 4 veckor kvar bara, så får jag härda ut! - bara det liksom inte bli men för livet, men de bör de inte bli.

fredrik fick en laptop i födelsedagspresent, en 15 tum och där insåg jag - hur fan kan jag ha haft en 17 tum? dom är ju stora som jävla hus, och då var min ännu större än hans .. jag längtade redigt hem till min 10 tummare när jag satt och lekte på hans, vägde ju bly .. men man vänjer sig med allt, min 10tummare var ju as äcklig i början!

men min present satt ju som en smäck, även om han glömde bort att han fått dom?!!! WHATTT, jävla dum är han, två feta smällar i magen fick han.


sooooova!

gissa om det ska bli skönt att hoppa i säng, förhoppningsvis somnar jag, men fyfan vad kvavt det är ute.
blir väl åska igen, förvåna mig icke.
jag kolla på den sjukaste filmen ever btw, på 5an nu "handen som gungar vaggan" .. om en brud som är Nanny i en familj och så ska hon döda alla förutom barnen, hon är sinnesjuk! .. nu dog aset iaf (:

imorgon vankas det kalas, fiiiggeepigge fyller som sagt 21, är ju lite avis, för nu får han gå ut lagligt i USA, vem hade inte velat de, jävla röv är han!!! :O

GOOOOODDDD NATTTT!!!!!!!!!!!!

22-06.

tiden flög iväg inatt, kollade klockan runt 00:00, sen en gång runt 4, då var det ju snart hemdags!
sovit som en gris till 1 idag, tog mig lite frukost och halv sovit sen dess, är fortfarande trött så ska bädda ner mig en timme nu och läsa och sådär! så jag orka med natten, för imorgonbitti klockan 11 dra jag och kosssken till Karlskrona, ska inhandlas presenter för fiiggefuck fyller 21 på söndag och han är dryg som inte säger nån present (mer än typ två) OCH DÅ måste ju jag tänka själv ... ööhöö!

sen jävla är jag ledig, och fan vad ledig jag ska vara, ska steeeka, träffa vänner, gå till tandläkare, TJOHO!
och ännu mer, SOVA också!


ja justja, för ett par veckor sen fick jag pricka i händerna, småsmå, typ 4-5 st, whatever tänkte jag.
(Louise, marie och fiah) sa det var flatlöss (; anyway! IGÅR hade jag så mycket att det gjorde ont, det gick inte över, jag var heeelt rödflammig och runt de röda prickarna var det vitt, precis som en prickigkorv :P hur insaneee?!
tror det är en allergisk reaktion på något på jobbet, för det är bara då det dyker upp, jag bor i handskarna men det gå inte ööööver!

olika värdfamiljer.

jag kan inte hjälpa med att störa mig på hur vissa personer sitter och jämför sina v-familjer.

"den har det så, så den är lite bättre än din" - "a, men min behöver inte jag jobba helg, så jag ha det bättre"

ni förstår hur jag menar, oftast är det ju gömda kommentarer också, om man läser lite mellan raderna.
men hur ska jag kunna sitta och säga att Marie (vi tar henne som ex) att hennes värdfamilj suger anus för att hon kanske få typ jobba helg? eller att hennes unge gillar att dansa? osv.

för hur ska jag kunna veta att den inte passa just henne? det är ju inte jag som valt hennes värdfamilj, jag har ju valt min, som passa mig utomrdentligt, och min värdfamilj kanske inte passa någon överhuvudtaget mer än FÖRHOPPNINGSVIS mig, right? ... allting kan faktiskt inte passa varenda människa.

för mig passa inte småbarn, eller barbie-flickor, eller att bara ha ett barn, eller att ha en unge med ett handikapp.
för mig passa stora barn, som älskar idrott, många barn så man kan göra upp lag liksom, för mig passa det att bo i en idrottstad och med alla 4 årstider. Jag hade aldrig Californien eller Florida som drömål, för jag vet hur trött jag bli på värmen efter ett tag, min dröm var New York, Chicago hade jag faktiskt inte riktigt tänkt på, men den staden verka peeerfekt.

någon vill till Miami, någon vill ha en massa 1åringar, någon vill bara ha tonåringar, någon hatar New York, någon älskar landslivet och vill till Utah? någon älskar Öknen, någon älskar att inte ses som en i familjen (det vet jag fler som gör) någon älskar att få följa med på resor, någon älskar att passa barnen hela helgerna osv.

vet ni vad det bästa är då? att alla 100000 värdfamiljer som finns, så är ALLA EXAKT lika olika!
där finns det dom som hatar New York och älskar landslivet, som hatar kylan och älskar värmen.

Du kan sitta där i Miami en december i värmen och njuta av att slippa vara henne som bor i Vermont med kyla just nu, men KANSKE kan hon vara exakt lika nöjd av att slippa värmen och får leka i snön hela dagarna.

eller? kan man jämföra? - mer än i sitt egna huvud.


Winnetka och Wilmette (y)

titta vad som händer i Winnetka och Wilmette (min LCC skickade ut detta)

Winnetka police warned about a possible attempted child abduction Monday, two days after a similar incident in Wilmette.


Police received a report at about 4:30 p.m. July 12 that an 11-year-old girl said a male subject in a vehicle attempted to grab her shirt from his car while she was playing near Prospect and Humboldt avenues, according to a Winnetka Police Department press release.


The child said the driver reached out of his window of a late-model Audi sedan with tinted windows. The two did not speak.


She reported the license plate as being light blue and red.


The girl described the driver as a white man between 25 and 35 years old, between 150 and 200 pounds, tan, skin and possibly blond hair and blue eyes. She said he had a large, thin nose and was wearing a loose-fitting T-shirt with a gray design.


Two days earlier, Wilmette police reported an 11-year-old girl was walking down an alley near Lake Avenue and Sheridan Road when a man driving an identical car approached her from the opposite direction, stopped next to her and told her to "get inside the car."


When she refused, the man got out of the car, quickly walked around to her and tried to push her into the car, the release said.

skum jävel det där.


fullmakt.

tror jag ha fått hundra frågor idag om Fullmaktspapper, så nu svara jag här istället (:

om jag tappa körkort, bankkort osv i usa, så kan min mamma/pappa dra ner till banken och skaffa ut nya till mig och skicka det till mig borta i aaaammmerica, dom kan även spärra allting om jag tappa det osv, (inte alltid jag kanske kan sitta och ringa hem till sverige och sitta i telefonköer så priserna flyger iväg osv)
lika dant om jag tappa min internetdosa och kan inte längre föra över pengar mellan mitt svenska konto och det amerikanska konto jag har, så kan dom gå ner och göra det åt mig, eller skaffa ut nya koder/dosor osv.
det finns tusen saker till dom kan göra om nånting händer, men eftersom jag är över 18 har dom inte rätt till att göra nånting, men nu har dom det!

sen fick jag en kommentar av någon Pilla, men kunde tyvärr inte svara henne men iaf - att hennes fullmakt inte gäller för dosor på SEB, så kolla vad din bank har för saker, min bank kunde åtminstone göra så, jag har Swedbank (: så fråga dom vad dom har för "krav" eller vad man säger.

15/7

jag skulle tvinga mamma att skriva på Fullmakts papprerna.

Jag: mamma, du får fan göra det nu.
mamma: ussssssssssccchh!! (hon tänker på att jag åker snart)
jag: alltså seriöst, det är inte hundra år tills jag åker, vi måste fixa.
mamma: ajaaa .. ööhööö!!!!

äntligen gjorde hon det, vet inte hur länge det dröjt bara för att hon vill skjuta fram mitt avresedatum ännu längre.
men tillslut kommer det att komma! det blir ju mindre dagar för varje dag (ganska troligt) (;

nu ska jag rensa ur min garderob istället, perfekt väder för det .. blev nämligen inte hålan.
är super mulet och blir väl snart regn också ... ska ta mig en liten tupplur efter det, jobb inatt.
en liten damsuge runda runt sängen gör jag nog med, ser ut att krylla av lite damm där under (;

mot Chicago

jag bli så taggad över att läsa inlägg om Chicago.
för bara igår och idag har jag hittat 3 bloggar som ha varit på semester i Chicago, eller åkt dit över helgen osv.
och det som skrivs är: jag älskar Chicago, jag ville aldrig lämna detta ställe, här ska jag bo för resten av mitt liv .. det finns ingen stad som denna, den har allt, FY vad jag ska hit igen .. osv osv osv.

hur taggad blir man då på att få själv uppleva den?!
här ska jag bo i ett år .. förhoppningsvis det bästa året nånsin!

igår hade jag ju som sagt inte ett skit att göra på jobbet.
och idag gick maskinen sönder från 4 till 7, fick komma 3 elektriker (y) good job.
men lite fint att om jag ringer och behöver hjälp så måste elektrikerna släppa allt dom ha i sina händer (även om någon annan ha problem) och komma till mig, min maskin är deras prio1 (;

sen var det SÅ JÄVLA SKUMT alltså, det ringer i telefonen på jobbet, gubben i luren säger han heter Bosse och att det stå två pallar ute hos honom med olika nummer på och att dom ha stått där sen i lördags (han menar att ingen frisläppt dom, så de kan åka ut till lagret) jag få alla nummer och ska kolla upp de från min dator ... jag kollar för livet och inse att alla de nummer han gav mig (varje matta har ett nr) .. de stå inne hos mig på pallarna, han kan alltså inte ha dessa pallar hos sig, ... han sa han bara hette Bosse och huuur ska jag veta vem han är? så jag springer bort dit allt händer, ingen vet någon bosse, jag fråga "högsta hönset" liksom ;D och INGEEEN vet vem bosse är och han ringde aldrig igen heller?! hahaha ..

tror fan jag däckar nu!

13 Juli.

hade ju tid hos doktorn idag 9:30, skulle kika om jag hade nageltrång eller vad fan felet är på tåhelvetet.
det sticker/bränner och heja, jag är hemma nu och vi vet fortfarande inte felet, jag ha inte nageltrång (y) tjoho.
men hon filade till det och grejade med lite asolsprit och la nån grön grej under naglen(?) ifall det låg något där inne.
så nu har jag en fet bulle runt foten och kan inte bada!! .. så jag får sitta inne tills jobbet kallar.
eller så dyker jag liksom i med halva kroppen och sluta dyka PRECIS när fötterna ska i, låter ju finnemang!

jag gilla inte att jobba eftermiddagar har jag kommt på nu (nu när det är varmt)
- det är varmt
- det är ännnnu varmare under eftermiddagen i byggnaden
- man hinner börja frukta inför dagen eftersom man vakna innan 2. (jobba man förmiddag är man ju död och hinner inte tänka)
- man missa allt kul.

som tur är, så är det bara 2 dar, och då är de heeeeeeelt okej.

heeeeeeeypåer. 40 days to gooooooo

Högskolebesked.
jag kom in på ett par högskoleutbildningar som jag sökte om, tycker Studeras system är skapligt märkligt, förstår knappt någonting.

tyvärr kom jag inte in på ena journalisthögskolan i Sundsvall (eller jag är reserv 345, är det uteslutet då eller?) haha! (; de två andra är jag 1 och 5 reserv ... men, jag kan bara svara Ja och inte Nej, och det står att jag måste svara!
jag kan ju tyvärr inte börja läsa högskolan till hösten (troligtvis vet ni alla varför) ... känns surt att klicka i nej!
Next year! (:

alla som jag sökte ingår inte i Studera.nu, vissa skolor var ju så man sökte själv och skrev lite om sig osv!

äntligen är förmiddagarna slut, det värsta med eftermiddagar nu är det är på tok för varmt att jobba där inne, man orka inte! - idag har jag inte gjort ETT SKIT, för det var montering av min maskin från 06:30 till 13:40, alltså när jag börja och sluta typ, dom ha det 2 gånger om året, jävligt kul att bara sitta, fick springa runt och hjälpa fluffe istället

6 veckor! Spanien vann, precis som jag sa! det lag jag heja på förlora alltid .. det är 33 grader ute, poolen har 27, jag flyter omkring där i jämt, det åskade igår från de jag gick och la mig tills jag vaknade, imorgon ska jag till läkaren och kolla foooosingen! (tror jag börja få nageltrång, och palla de nu när jag åker?)


tack och lov för pool.

var inne en runda på tosia igår, kan äntligen pricka av presenten till lillkillen.
han ska få världens bästa fotbollströja - ingen mindre än Henrik Larsson! (som jag själv ha 1000 av)
hittade vakumpåsar, man kunde BARA köpa 2 för 100, men inte en för 50? nu har jag 2 åtminstone!

åkte snabbt hem med mina munkar för att titta på bronsmatchen, och tyskarna vann, det var dom värda.
underbart bra match var det, hoppas på lika bra ikväll!

idag var det jobb, svettigt och mycket att göra (33 grader hade vi inomhus och ingen luftkonditionering)
men vid 14 var det slut och jag har legat i poolen enda sen dess, upp 5 minuter, ner och bada igen och så har jag hållt på så i 2 timmar nu (y) .. men fy bövlen vad varmt det är!!!! tack gooooode gud för pool.
vad hade man gjort annars? :s

nu!

jag vill åka nu, nu och åter nu!
inte om 43 dar, inte om 10 dar, nu!
en grej är jag åtminstone glad över, att jag har precis allting färdigt som är jobbigt (visum t.ex)
jag behöver bara skicka efter ett litet internationellt körkort, then I'm ready (max 2 veckor innan) men man kan lika väl göra det nu ändå, för jag ska ju ta körkort som gäller efter det liksom.

låt dessa nästan 40 dar gå fort, så fort att jag knappt hinner ta ett endaste andetag

partyy och fotboll.

var ju fest hos kosken igår, men alla ville ner till tosia redan runt 8-halv 9 .. (man gå inte till tosia halv 9) enligt mig, så jag och kosken drog till Ida och Nils där det hände mer grejer, vi drog runt 12 tiden ner till tosia, så jävla knööökat i öltälten, åt pizza slice, träffade folk, åt en munk, träffade fler folk, och åkte hem någon gång?
det är alla förfester som är roliga, tosia är inte super.

idag har jag och linn kikat in nya badet, vilket var helt okej, 15 kronor är snuskigt billigt, vi åkte badringarna och vattenrussscchkanorna med småglinen, fyfan vad kul! bränt mig har jag gjort också, härligt värre (:

nu ska jag snart ner till tosia igen, ett måste: Vakumpåsar och fotbollströjor och kanske nåt annat till barnen om jag hitta det där nere (: .. ska fundera på att äta min första langos, får se hur jag gör .. ser inte kanon ut, men kanske.
halv 9 ska jag vara hemma och se bronsmatchen!!!! heja tyskland, ett brons är dom värda.

och imorgon 05:00 är det bara att stiga upp och börja jobba!
imorgon är det den 11 Juli - en månadsen det var studenten och fotbolls VM är slut "/ sorgligt alltihopa.

tänkte jag skulle köpa Vampire academy del 2, men känns så jääävla onödigt att köpa en satans massa böcker när man ska ner dit, kommer väga som fan, sen kan man ju lika väl köpa där nere kom jag ju också på .. så jag ska läsa del 1 väldigt sakta, och köpa alla andra där nere (: - läser ändås alla böcker på engelska, roligare så!

har börjat skriva med en tjej som ska bo i mitt område, hon är från Colombia och skriver så dålig engelska att jag förstår seriöst ingenting ... det är enoooormt jobbigt :P

9 Juli.

kan inte ens lite tala om hur skönt det är att ha bil igen!
min vita söta cabbe besiktades idag utan ett enda problem (y)
och det bästa? - den ha servostyrning, rena lyxen (min förra bil hade icke detta)

så karlskrona bar det av till idag, hittade mig ett par skor, rea rea rea! och ett minneskort till kameran, 6 gb har jag nu och ska väl klara mig för New york va (;
till fredrik hittade jag en jävla massa och allt dök ner i kassarna!
tror att 98 procent av hans garderob är kläder jag valt, but he like it!! (;

om 1½ timme ska jag hem till koskenkorva, det är fest och tosia på de ikväll, känner att tosia kommer suga, men förfest kan bli fin, imorgon ska jag till stranden med linn, sen ner och LEEEETA röven av mig efter alla mina grejer.
sen upp och hoppa söndag kl 5, då börjas det jobba, bara 6 dar, sen ledig!!! hejahejaheja.
figgfuuuck fyller ju 21 på söndag med, TIPS PÅ PRESENTER TACK!! han suger på att tala om nåt.

jävla varmt väder idag, skadligt, hoppas på lika fint imorgon!

kanon!

jag älskar denna, den stämmer ju så jävla väl också.
svenskar är ju tydligen så heta att vi kan omvända bögar (; det är nice.


thaa beach.

stranden är min bästavän på mina lediga dagar, även om millegarne bjöd på så kallt vatten att man fick kramp.
så det fick bli dopp i poolen på det när man kom hem istället (y)

lördag ska visst bjuda på 31 grader, då jävlar!

45 dagar kvar, jag vill åka nu nu nu nu!
men de dagarna kommer gå i rekordfart, I know it.


INTE min dag idag!

min sista natt på jobbet för den här gången var mycket bättre, jag var pigg varenda timme (y)
somnade som en gris när jag kom hem och vaknade galen när klockan ringde 12:30, flööööög in i duschen, fixade mig, 12:45 flög jag ur huset, åkte 10 min till tåget och 12:55 var jag på stationen, bra jobbat? - så in i helvete!

men nu börja det, denna dag, den 7 Juli, var inte min dag kan jag lova er, inte med resandet iaf.
13:00 ska tåget går, det går också klockan 13:00, .. 13:30 är vi framme i karlshamn och vi måste byta till buss för att det är något fel i bromölla, .. bussen ska SNART KOMMMMMMMA!
vid 14:00 - fortfarande ingen buss ... 14:30 - fortfarande ingen buss (jag börja bli arg och kinkig) .. 15:00 - JAA EN BUSS! jag skulle varit framme för längesen, ta en timme till kristianstad annars.
bussen kör iväg, han kör fel, han kör inte av vid bromölla, han kör fel inne i sölvesborg eftersom det är någon festival där, och han kör fel i kristianstad ... jag var framme lite över 4, en resa som ska ta 1 timme, tog 3 timmar .. hade jag kört själv, hade jag varit i Göteborg! (ska det vara så svårt att slänga ut en enda jävla buss? måste de ta 1½ timme?)

träffade åtminstone Louise iaf, slängde i oss lite mat, lite glass och snackade om USA (som vanligt) haha.
nu lär vi inte ses mer förens i USA, hon ska bo 1-2 timmars flyg från mig, och jag ska komma ner en Weekend till Philadelphia och hon över till mig och gå på Six flags (y) ... det kommer bli kung! så tråkigt vi inte bor lite nämre, men helt okej ändå, philadelphia hade man kanske annars inte åkt till (:

men nu var det hemresan, tåget skulle gå och det gick .. men en sak var sönder i tåget, det viktigaste, AC'n.
det var 42 grader i tåget, och det kändes som en bastu, sitta i det en timme hem var inte kul kan jag lova! haha och det var säkert varmare än 42 iaf för det var så trångt och ingen ny luft som kom in liksom, DET VAR HELT INSANE!

annars har dagen varit Kaaaaaanon! .. tyskland förlorade, LITE synd, för jag älskar hur dom spelar, nu heja jag på Holland i finalen och bara för att jag gör det så åker dom ut, så är det alltid! (;

nu ska jag krypa till kojs, jag behöver sova ut så in i bombens, ska läsa lite i min bok, "Vampire Academy"
Louise föreslog dom och nu är jag fast, jag HATAR verkligen twillight och resten av det där, men Academy är sjukt nice än så länge (y)

tosia?

är jag redo för att jobba natt? - nej, men det var jag ju inte igår heller och det gick ju bra ändå.

ska bli hemskt gytt med lite vanliga rutiner igen, fre-lör-sön är det Tosia i Ronneby.
ska förklara enklast för er som inte vet - det är södra Sveriges största marknad.

det finns en jävla massa stånd, karuseller och de 3 dagarna om året ronneby lever, det kommer runt 100.000 besökare varje år, det är relativt tråkigt, men man måste ändås gå dit, köpa Langos om man nu gillar det, jag kör på dessa pizza slice, vagnen som stå mellan fontänen och handelsbanken (y) med salami, jag är även ute efter Vakumpåsar och fotbollströjor iår, vilket man oftast bruka finna riktigt billigt.
var inte rädda om ni också hör "köpa ros?" .. säg bara nej då och gå vidare, eller kan ni köpa en till er flickvän, kanske jobbigt att bära, men man kan ju om man vill ... eller pojkvän om han nu skulle uppskatta de.
Fylleslagsmål är vanligt det också, och 1 miljard poliser som cirkulera hela helgen.
OCH varje steg du ta kommer du alltid stöta på någon du känner.

- det är tosia det, andra helgen i Juli månad, always.avskedshejrå.

avsked? - det är ju inte så att jag ska dö.
eller att vi aldrig mer ses igen .. men ett litet hejdå-chill-mys-grilla. det är ju inte bara jag som flytta.
alla andra flytta ju också, men jag sikta på den 6 Augusti, så boka inte upp nånting då!
det är en fredag och den sista helgen jag kan och är ledig, så nu får ni fan vara lediga!
(när jag vet om de blir 6 augusti, säger jag till allllllllllllla som få/vill komma)

inget röjarparty för de palla jag inte, men grilledill, snacka skit, bada pool om man vill, hehe!

but now you know!
men mitt första avsked
blir imorgon med Louise, även om vi måste ses i USA.


workworkwork.

jobba natt var det drygaste jag gjort, visst - fram till kl 03 så hade tiden flygit fram, men efter där var det grymt slött! alla sa att mellan 3-4 är man helt död, men jag kan lova att jag var död genom alla 8 timmarna! det värsta var att Cola-maskinen inte funkade, så jag kunde inte få någon jävla cola (det är som kaffe) ... hur skulle jag överleva?
men runt 3 tiden kommer en kille jag jobba med, så har han köpt en cola till mig så att jag skulle överleva, FYFAN så gött och glad jag blev, halsade den direkt (; runt 3 tiden fick jag igång Radion med, hade det högsta jag kunde och fick leva på de, kan ni gissa hur mycket dom spelade Pink? - hon är helt okej, men inte hur många låtar i rak som helst, SPECIELLT inte den här Funhouse? vet inte riktigt hur den gå eller om det är så, men tror de iaf .. dom spelade en bra låt under 3 timmar! och det var den videon jag la upp igår (y)

har precis klivit upp nu, somnade som en stock vid 7 tiden, och det är så fint att det är mulet som fan, för det är svalt och jag ska bara vila idag så jag orka med en natt till, då behövs inte solen (y)
så inatt jobba jag sista gången denna veckan, ska bli enooooooooooormt skönt kan jag lova! (:
behöver lite ledigt nu! - imorgon får jag knappt sova heller, gå upp vid halv 12 tiden, ska ta 1 tåger till Louise.

och nu märker man btw hur mycket man behöver bil, jag ha inte haft någon sen torsdags och i vanliga fall hatar jag att köra bil, det är så drygt!!!! jag kör till jobbet och in till stan om det beeeehövs, men nu när man inte ha en bil så vill man verkligen ha den! vilken frihet det är här ute på laaandet! (; på fredag kommmmmmer den! tjoho (:


fundera på att bli brun igen ... i slutet på sommaren kanske?
nu bleks det väl ändå en hel del.

ikväll fotboll. Uruguay - Holland.

kostnader.

tänkte skriva upp vad jag kommer att få betala för HELA USA kalaset.
SI's avgift, visumet, straffregistret och körkortet får alla inom SI betala lika mycket.
däremot är alla andra avgifter super olika pga vart man bor, min hälsoundersökning var jag snusk dyr.

SI avgiften: 350 Euro (3300 svenska kronor)
Försäkring: 0 kronor (den ingår i de 350 euro)
Pass: 400 kronor
Straffregister: 172 kronor
Visumavgiften: 1050 kronor
Visum foto: 0 kronor
Resa till ambassaden: 0 kronor
Internationella körkortet: 230 kronor
Hälsoundersökningen: 790 kronor
TBC: 280 kronor
Resan till Kastrup: 0 kronor
Presenter till värdfamiljen: runt 400 kronor

så allt som allt kommer jag betala 6722 kronor.
det som alla få betala genom SI blir 4752 kronor (Euron kan ju ändras, och nu har de höjt ambassaden med sådär 70 kronor så det ändras med lite)

men ring runt och kolla med hälsoundersökningar, tbc tester (pass kanske ni inte ens behöver) osv.
oftast ligger hälsoundersökningarna på 500 eller under, min vårdcentral sög aaapa! (:


min värdfamilj skickade ju hela länken på flyget jag ska åka från NY till Chicago, det var inte super dyrt faktiskt, dom fick betala 100 dollar, och det är ju inte långt ifrån farligt alls! (y) I LIIKE! då vet jag att jag kan resa till NY lite små billigt (; hehe


7 weeks.

det är fint väder, jag är ledig .. jag jobbar inatt .. 22-06, vetifan hur jag ska klara detta, men de får väl gå.
snart är jag ledig igen, tjoohooo!
ska till Kristianstad på onsdag och träffa Louise en sista gång (innan vi åker)

som ni ser på bilden, om 7 veckor sitter jag på planet.
och imorgon åker Sigrid, Gooooood luck! vi ses om 7 veckor! (:
Fotboll och College.

eftersom jag jobbade igår när båda matcherna spelades (jag vill jätte gärna se Tyskland, eftersom jag älskar att se dom spela fotboll) - det gick repris vid 23:00 på tv4sport .. ALLTSÅ skulle alla på jobbet behöva vara tysta om resultatet mellan tyskland - argentina, ingen fick skicka sms .. en kille på jobbet kom ut och skrek, "Hörde ni om tyskland - argentina?" och då la jag till min största stämma och skrek: NEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!! jag ska se reprisen, säg ingenting .. och då säger han, GÅ DET REPRIS?!!! VARFÖR FRÅGA JAG DÅ EFTER RESULTATET?!

mamma kom och plockade upp mig vid 22, samtidigt som Spanien spelade, hon fick stänga av radion, för vem vet vad dom kan kläcka ur sig där om matchen innan?!

och väl hemma var jag säker, jag kunde i lugn och ro lägga mig vid 23 tiden, slå på tv4sport och njuta av tysklands underbart fina spelande, som alltid! 4-0 vann dom med och jag antar dom vinner allting nu.
- snart är det slut! så jävla sorgligt ....

49 dar till USA, min värdmamma och jag prata för fullt om vilken klass jag ska ta (allt stänger ju den 23 augusti) så jag måste boka in mig själv, men hon förklara så gott hon kan, och ville hellre hjälpa mig här, så om jag hitta något som stänger senare så kan hon fixa det ju, men allt jag vill läsa stänger 23 eller 26 augusti, sjukt surt.
vi får se hur det blir, eftersom hon ändås är Vice president för Colleget, så kan hon säkert fixa in mig på egen hand, så slipper jag krabba! haha för jag fatta ingenting, jag frågade om English steg 3, om hon trodde det var nåt för mig, men hon sa att de skulle jag inte ta, med tanke på hur länge jag läst engelska, så kommer jag få lära om mig "My name is" typ ... det kan vara rätt chill ifs, men jävligt segt!
så jag kör på US history (: - antar dom fira 4th of July idag (amerikas nationalldag) .. t.o.m dom på Radion fira de och kör bara låtar från USA, helt insane att USAs nationalldag nästan är större här än vår egen.
nästa år får jag med vara med och se hur det gå till .. det är ju sjuuuukt stort där (:


VM låten! <3


4 personer.

det finns 4 personer som jag kommer sakna lite extra, lite mer ut över den vanliga saknaden.
Nummer 1 är min älskade mamma, min underbara mamma!

sommaren 2008, jag hade halv gult fult år.
- denna krabat kommer jag sakna ihjäl mig efter.
jag förstår de inte ens .. orka inte ens tänka lite på de!
skypeskypeskype hela dagarna eller? ooohyes.

och så dessa två.
orka inte gå in på det där heller.


nog om det sorgliga, joooobbbbba röven av sig idag och imorgon, 14-22
som tur är så jobba jag typ bara en helg till på hela sommaren.
det är skönt, på helger ska man ju vara ledig!! (:


BTW: jag kommer sakna ALLLLA andra så jag dör också!

flygtider.

min värdmamma har bokat min flygbiljett (y)

26 Augusti
lämna jag New York för Chicago.

NYC-LAGUARD - 6.00 PM (18:00) ... Svensk tid - 11:00
CHICAGO-OHARE - 7.35 PM (19:35) - Svensk tid - 12:35

en annan fin grej, TVÅ av de som åker den 23 augusti med SI, ska även bo i samma område som mig i Winnetka, hur coolt var inte de? att de var två stycken och så nära .. så vi reser enda från Sverige tillsammans, till New York och till Chicago.

-
från en grej till en annan, min dryga pojkvän bjöd mig på middag idag och efterrätt blev det jordgubbar, i like!
(han är dryg) han sitter här bakom mig och prata om fotboll .. som han tror han kan nåt om (; PFFFT

Packlista.

chillllledill dag på jobbet! - maskinerna var sönder, så jag fick inget nytt att göra (y)
vilket ifs leder till mycket sittandes .. men nu har jag sovmorgon i 8 dar, LIKE THIS!

har förresten hittat en massa (!!!!) tjejer som åker den 23 augusti med SI (: två från Kastrup.
det får man väl vara nöjd med? .. eller hittat och hittat, tvingade Therese på SI att skicka mail-adresserna till de som åker då, hehe!

nu kör vi på en packlista!

Snuskigt Viktigt:
- Pass - handbagage
- Internationella körkortet - handbagage
- DS2019 - Sevis. - handbagage
- Plånboken med dollar - handbagage
- Internet dosan
- mobilladdare, kameraladdare, ipodladdare, samt kamera"överförare" och såklart själva mobilen/kameran/ipoden (; - handbagage (lite av det)
- Adapter
- dator plus laddare, plus mus och hårddisk och datorväskan. - Handbagage
- Objektiv - handbagage
- TSA lås
- Penna och nåt fult block - Handbagage

Och nu, till det nästan Viktigaste, vad som ska finnas i väskan!


Kläder:
- alla trosor (säkert 20-tal) 10 par strumpor - Handbagage, (lite underkläder man vet aldrig ifall något försvinner)
- 4 bh
- max 2 Jeans
- max 3 par skor (kanske idrotts-skort) får se.
- 4 par Leggings
- mjukisbrallorna plus mina "hängbrallor"
- max 4 långarmade.
- en jävla massa t-shirts/linnen, orka inte ens räkna ut de, men de som är snygg (15 par?)
- ett par jeansshorts och 1 par träningsshorts.
- träningströjor
- långkallsonger (ta ju inte upp någon plats så det är mina enda "vinterkläder" som åker med)

Från Badrummet:
- Tandborste och tandkräm.
- 6 par nässprays burkar (jag är missbrukare som fan)
- handkräm och bodylotion.
- Pincett och nagelsax (stavas det så? pincett?)
- hårspray
- Deo och parfyrm.
- Lypsyl
- Smink
- Alla p-piller

Smått och Gott:
- Fotografier
- Bok
- Presenterna till familjen
- DL mått (palla inte räkna om till deras pound och fan vad de nu har) (:
- bärbara DVD spelare
- Serierna (detta kommer väga mina vänner)
- USB minnen

det var de, har jag glömt nåt så ropa!
jag ska bo där i ett år så jag kommer köpa massvis där, .. detta är nog inte mer än vad jag använder hemma.
det är ju inte så att USA ligger efter i tiden och inte ha tillexempel en hårborste?
(nej jag använder inte hårborste) inte platttång, inget sånt - känns onödigt att asa med sig, är jag i behov så köper jag de då (: .. MEEEEEEN ni måste hojta om jag glömt nåt i det "snuskiga viktiga" delen, nåt papper? nånting kanske är borta i mitt huvud.

Nu är det Brasilien, MOOOTTTT FOTBOLLS TVN!
- nästan 50 dar kvar nu!

check-lista.

spenderat hela min kväll hemma hos Anton (fluff) ... glassätande, grillning, skitsnack, planerat en resa, och köpt ett dåligt spel. - vi funderade på en resa till stockholm, vi var där en vecka i höstas/vintras, då försökte vi döda varandra, så vi tänkte köra på Kalmar en dag, haha! snabbt, enkelt och vi jobba jäääämt, så en dag blir fint.
one last thing together.
förstår ni hur svårt det var att hitta en tid? fluff jobba mån-fre, och jag skiftar, så jobba nästan varje helg, där förstod jag hur jävla lite tid jag hade kvar .. EN enda hel dag hittade vi, då är det lite tid vi har att göra med.

jag kommer sakna alla, ni måste skicka email, men helst brev, skicka massvis av brev! brev är roligast! (:
ett år gå fort! snart sitter vi i brunnsparken igen och röker vattenpipa! (: (fråga om adress så får ni den)


nu ska jag göra en lista på allt som har gjorts och behöver göras innan helst den 20 augusti.

(x) hälsoundersökning.
(x) tbc-test
(x) nytt pass.
(x) visum
(x) köpa resväska.
(x) fixat allt med banken, internet dosa, fullmakter osv.
(x) skicka in "free depature" till London kontoret
( ) skicka in det nya betyget (frågade SI, och de vore bra om man skickade in de) så lika bra de.
( ) växla till Dollar.
( ) Betala 350 Euro till SI
( ) beställa Internationella körkortet.
( ) lämna in fullmakten
( ) köpa presenter.
( ) köpa Vakumpåsar.
(/) dra till tandläkaren (20 juli)
( ) har avskedsfest (har ett datum på G)
( ) träffa ALLLLLLLLLLLLLA människor jag vill träffa.
( ) köpa bärbar DVD spelare

helt plötsligt kändes det inte så stressigt längre?
kändes väldigt lite, har säkert glömt ex antal grejer.
en packlista får ni imorgon (y) nu ska jag dääääääääääääääääääääcka! (:

imorgon blir de taccccomys och film, blir fint de (: sen är förmiddagar över, och jag gilla läget igen.
god natt.

det känns som igår .. 11 Juni 2010.
jag saknar den dagen, jag sakna lådbilsracet, balen.
all taggning .... ES07

hard work.

första dagen på jobbet helt ensam.
gick det bra? - inte ett dugg.

någon jävla sommarjobbare hade ju strulat till det inatt, så jag fick ta allting .. och jag kan ju knappt göra det som är rätt liksom? - GILLAR INTE sommarjobbare! hehehehehehehehe.
så ha varit världens stressigaste dag, men samtidigt gick dagen sjukt fort, efter 10 förstod jag alla problemen och då är det så mycket lättare att jobba ... jag kan överleva, om allt är normalt och inte fel hela tiden (;
förmiddagar är bara bra för att fluff jobba också då, så blir fruskot och lunch tillsammans, annars suger förmiddagar, jag hade liksom gärna sluppit två dagars lön bara för att få sova, haha! gissa om man inte är en morgonmänniska då?

ska in till stan om någon timme och möta upp fluff, blir glass och skitsnack!
ska nog försöka följa med honom hem en liten runda sen ... och sno lite saker, såsom filmer och musik!!!!!!!

imorgon är det äntligen fotboll igen! två dagars fotbollsuppehåll, klara inte av det!
Brasilien spelar imorgon, LOVE IT! .. kom ihåg att jag sa det för en månad sen - Brasilien vinner!


kommer upp en lista på saker som måste göras och som har gjorts snart!
även en packningslista, så då får ni hoooojjjttta till om jag glömt nåt viktigt!!

idag är det Juli också ------------ Nästa månad flyttar jag ...