klena lagar i Sverige.

satt och funderade på - kommer ni ihåg hon therese? som mördades förra sommaren av två "kompisar"?
hon hade väl träffat killen (som hade en sjuk flickvän) och så ville hon att han skulle mörda henne - ni minns det säkert allihopa, dom var typ 15-16 år.

satt och funderade på hur många år dom fick i fängelse eller psyket eller vad det nu var.
och så googlade jag runt och de stod 1 år och 8 månader, det slog mig samtidigt att det var 1 år och 4 månadersen mordet hände och att dom snart är ute igen, det känns som igår man läste om det och dom är snart ute?

visst, dom var bara 16(?) år, men är man mogen nog att mörda någon, är man mogen nog att sitta LITE längre i fängelse, hade jag varit 22 år och rånat en bank hade jag fått mer än vad dom fick som mördat någon.
och jag kan inte störa mig mer på sveriges äckligt klena lagar, nästan så att vem som helst skulle kunna mörda någon? man är ju ute innan man ens hinner tänka på de.

det är väl de som är fint med USA, bara den som var med vid mordet får över 30-40 år i fängelse.
jag tycker det är rättvist, och många säger "men även om dom sitter inne i 50 år kommer hon aldrig komma tillbaks?" - nej men då är det inte någon mening att sätta dom i fängelse från första början heller, right? då kan alla gå fria direkt, dom som är döda kommer aldrig mer tillbaka nej, HELT LOGISKT, däremot kan ju de som mörda folk, kanske göra det igen?

och livstid fängelse? vad innebär det för amerikanarna - jo han kommer aldrig komma ut igen, ALDRIG, han kommer dö i fängelset.
vad innebär det för svenska folket? - ja, om 10 år är han nog ute igen (livstid i sverige är inte livstid, man kan ansöka om att komma ut efter 10 år?) - varför i helvete heter det då livstid?
det finns en som sitter i fängelse i sverige som suttit där sen 1982, det är längst - i USA kan man få upp mot 200 år (skulle egentligen kunna vara livstid, inte en kotte lever tills dess)

jag hade tyckt det var förnedrande - om det var mitt barn som mördades, och mördarna gå fira efter mindre än 2 år - men det är klart dom som gjorde det var psykiskt sjuka, även om inte testerna visar det så är dom det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback