samtal med New Jersey.

mamman var jätte sprallig och glad, skrattade hela tiden.
men hon kändes lite såhär (rik amerikan som inte hade fötterna på jorden)

på dagarna är jag ledig för då gå barnen i skolan, jag ska inte göra nåt mer än att stoppa in saker i diskmaskinen typ, och sen jobba jag till 7 tiden för då sluta mamman&pappan .. dom gillar ju tennis, fotboll, simma, trummor, ishockey osv. och barnen var jätte ivriga med att skicka mail till mig också, så jag får väl mail av dom snart kanske :P haha och hon skulle be hennes au pair skicka till mig.

men vi klickade inte direkt kände jag, det gick väldigt fort allting, samtalet varade i typ 15 min och sen frågade hon om vi skulle prata på tisdag istället, då jag pratat med barnen och au pairen.

det som jag stör mig lite på var ju att jag måste laga mat varje kväll till barnen för att dom slutade så sent?
på helger är jag lediga iaf, kanske jobba nån lördag ibland, dom ville jag skulle vara som en i familjen och följa med dom överallt, dom var Judar så dom gjorde nåt speciellt på Söndagar iaf, haha, men jag behövde inte följa med om jag inte ville.

samtidigt som jag vill prata vidare lite till med den här familjen, speciellt au pairen, så måste jag ikväll bestämma mig om jag vill till Detroit eller inte - den familjen är ju så jääääävla trevlig att jag inte vet vad jag ska ta vägen!
men min magkänsla säger bara att dra ner på tempot lite och det hinner inte detroit familjen med ...

och min mamma lyssna inte för allt hon gör är att glo på skidor och jag känner bara att jag inte vill åka längre.

men nej det blir nog att tacka nej till denna familjen, NJ alltså ... det klickade ju inte alls.

Kommentarer
Postat av: Lollo

Usch det där är jättesvårt när man ska ta såna beslut.

Jag har pratat med en familj nu, från Charlottesville som låter superbra :)

Ska om en timme prata med familjen från New York och ikväll ska jag prata med mamman från Chicago.



Familjen från CC har inte hört av sig nåt mer, vilket inte gör mig något alls ;)

2010-03-21 @ 14:55:20
URL: http://sundaay.blogg.se/
Postat av: Lollo

Ja :)



Jo jag ska göra det har jag tänkt, men har inte riktigt tid nu för ska snart prata med familjen och sen över till grannarna på middag så det får bli i kväll någon gång :)

2010-03-21 @ 15:35:04
URL: http://sundaay.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag antar att du har kommit ganska nära köpcentret Sommerset? Och alltså i området Bloomfield Hills? Jag har en familjekompis till min svenska familj som bor där och det är verkligen jättefint. Själv är jag ju High School student på 18 år, men jag vet ändå lite om vad som finns att göra.



Om du är intresserad av skidor/snowboard så finns det flera möjligheter till det på ca 1 timmes avstånd. Skridskoåkning kan man också göra down town detroit. Däremot finns det ingen shopping osv down town, man vill egentligen inte vara där så mycket då det är hyfsat ruggigt. Det finns däremot flera stora köpcentrum runt omkring och även mer "svenska" städer där det faktiskt går att gå runt bland småaffärer. Annars så gäller bilen 24/7. Du kommer köra hela tiden, bara du vill till ett näröppet för att köpa dig en läsk så kommer du köra dit. Bussar finns knappt och tåg kan du glömma. Sidewalks är det inte så gott om och de som finns är i hyfsat dåligt skick.



På sommaren finns det stränder att åka till runtom the great lakes och många har stugor norrut i MI dit de åker.



Alkoholåldern är 21, men i Canada är det 19. Du kommer bo ca 20 minuter från Canada och många åker dit och festar. Just nu behöver man dock sitt pass för att åka över, och du som svensk behöver ta med dig en del visumpapper. Men om du tar med dig allt du behöver kommer det inte vara några problem.



Dock finns det en massa clubar runt om kring i områdena, där åldersgränsen oftast är 18. Har aldrig riktigt varit på någon men jag antar att det är helt okej.



Chicago ligger ca 4 timmar iväg men är en helt underbar stad med grym shopping. Så rekommenderar att åka dit med kompisar en weekend.



Jag har funderat lite på sätt att lära känna kompisar här och kan tyvärr inte riktigt komma på något med tanke på att du inte kommer gå i skolan. Kan dock rekommendera att ta en klass på ett college som ligger i närheten (OCC) bara för att träffa ungdomar i din ålder. Annars så får du hoppas på att din familj kan presentera dig för andra ungdomar och au pairer.



Så Detroit-områdena är inte överdrivet party party, men sen samtidigt så är Amerika inte så glamoröst och underbart som det verkar på film. Jag tror att du kan lätt komma till att stortrivas här, och jag tror att detta stället kommer vara minst lika bra som alla andra i USA!



Hör av dig om du har fler frågor!



Maria

2010-03-21 @ 16:27:28
URL: http://mariaiusa.blogg.se/
Postat av: Marie

ah jobbigt att bestämma så fort. Det är ju ett sjukt stort beslut också, lycka till!

2010-03-21 @ 16:41:25
URL: http://lifeintheusa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback