some thoughts.

Det där med att följa sina drömmar, något jag tjatar om varje dag känns det som. 
Nu har jag hamnat där själv när jag känner "åh fy fan vad jobbigt." Jag hade kanske önskat att lärare var min största dröm, så enkelt det hade vart? enkelt är det ju sällan. Jag "brinner" ändå för det. Jag tycker det är spännande och intressant, men att förverkliga sin dröm inom läraryrket vore ju att ljuga. 

Alla som läst min blogg vet ju att resor och fotografering är min passion. 
fotografering vill jag inte jobba med, jag älskar att har det som min hobby, men det får stanna där. (alla är ju fotografer idag ändå) - däremot resor. varför har jag inte fattat att det är det jag vill göra? 
Resa har jag alltid velat göra, men jag kan ju jobba med det också? det är ju inget man "tröttna" på?
Fotografering eller kock är väl typiska såna yrken tänker jag, man fota/lagar mat 8 timmar om dagen, vill man fota eller laga mat sen för skoj skull på kvällen? Resa vill man ju alltid. Lärare tänker jag lite samma stuk, vill man har barn själv sen? (klart man vill, men är det lika "kul"?)

Men att ta sig till detta nu verkar vara svårare än klurigast. Resekonsult, Reseledare, blabla. 
Det finns inte allt för många utbildningar som ger en ett IATA-cert (som behövs). Man kan ju såklart kosta på sig det själv med en liten snabbkurs, dyrt som fan och har man verkligen lärt sig något efter det tänker jag? 
utbildningarna är på tv år upp i Norr. - Dessutom verkar man behöva ett par års erfarenhet inom yrket. (hur det nu ska gå till?) - Vi får se. självklart kommer jag inte hoppa av min lärarutbildning, och om jag hittar något annat, så tar jag bara och "pausa" det, just in case. 

drömmar är ju till för att förverkligas. FÅR INTE GLÖMMA DET! 

22 Juni.

snart löning mina vänner. den sitter inte tokigt till kan jag tala om. 
midsommar firades i Båstad på Hotell Skansen. och vilket hotell?! det hade ju allt.
dessutom stod där champagne, jordgubbar och choklad på rummet som Carl hade överraskat med.
sen badade vi spa hela dagen, varmbad, kallbad, "mellanvarmt bad", ångbastu, torrbastu, liggstolar ut mot havet, aa fan vet allt. tre-rätters på kvällen. på morgonen efter körde vi brakfrukost, HELT gudomlig. och så avslutade vi med spa igen! Perfekt midsommar det där. 

annars har jag spenderat ett par dagar här i skåne, kommer fortsätta med det till Onsdag.
vart lite krasslig innan med feber och snorigheter, men frisknade till i det där varma badet! 
 
annars har vi funderat lite på nyår ... Ja herregud? redan? inte kloka i huvudet.
men vi har hittat resa till Chicago rätt billigt, så hotellet är bokat ... avgiftsfri bokning så inget är ju skrivet i sten som man säger, flygen var också "billiga" så vi får hoppas det ligger kvar så när det närma sig. om inte billigare.
Vore fantastiskt att få komma tillbaka till Chicago, 4,5 år senare .. Men pengar är till för att resas!! DET ÄR SÅ.

dessutom fundera jag mer och mer på det här med lärare .. byta inriktning efter ett år känns ju dumt.
Men att inte byta alls och ångra sig helt efter 4 år känns ju ännu trögare? att få hålla på med resor hade vart det ultimata, resebyrår, sätta ihop fotbollspaket? kanske jobba utomlands på fritidsresor. äh jag vet ifan. jag vet ifan hur man går tillväga heller. Men jag ska kika in på det lite mer. 
 
 
 
 
 

16 Juni.

Man gör fan inte mycket när man jobbar. Jobbar, sticker hem till sofia, träna, äter, sover, umgås med killarna. någon fotboll har jag inte direkt hunnit se, lyssnat på P4 på jobb däremot, då jag alltid lyckas jobbat under de bra matcherna. Nu har jag en dag ledigt, vilket kommer innebära mycket fotboll, och kanske ett besök hos farmor för lite pannkakor?! - sen är det på det igen.
 
kollade tillbaka på vår Hawaii-resa. så magisk den var.
hur vi åkte från vårt hem, Cali, till Hawaii, för att sen åka hem till Los Angeles igen.
Och jag minns jag inte tyckte det var märkvärdigt. älskade Kalifornien var ju hem då? hem, hem, hem.
märkligt hur annorlunda livet ser ut idag än för två årsedan.
fan vad jag älskade det där stället.

värdelöst.

en liten update.
fy fan vilken tenta.
den va både svårare än förra gången MEN jag var ändå mer påläst - hur det nu kan gå ihop.
Men så var det iallafall. första tentan var jag väääldigt långt från Godkänt, nu tror jag inte att jag blev godkänd men kanske att jag är och nosa på godkänt-sträcket. Jag skrev på allt, så mycket jag bara kunde och ritade bilder till och överdrev som fan i mina svar. Men jag vet att jag såhär i efterhand inte skrivit riktigt rätt. 
men whatever, då får jag väl göra den i Mars, och tillslut bör man ju klara den, man har ju 5 omtentor så. annars får jag helt enkelt göra något annat vettigt i mitt liv. 

nu ligger jag här i soffan och ska chilla till calle kommer om två timmar. skrev tentan i över 5 timmar så dagen tickade ju på något så in i. en liten tupplur också kanske. 
Vi hörs runt midsommar!!
 
 

10 Juni.

10 Juni. dagarna tickar på.
befinner mig i skåne igen, skönt som fan att ligga i sin säng. har min sista tenta imorgon innan sommarlovet verkligen kan dra igång. jobbat 6 dagar (gick av imorse och körde hit vid 10 för att möta upp Sanna-K och Michelle vid tolv). är så jävla trött nu att jag somnar ståendes. Men det blir bara imorgon också här för börja jobba på torsdag igen, lite trist men när midsommar kommer blir jag lite långledigt, tack&lov. 

äntligen fått umgåtts med Sofia, tränat sönder benen och armarma, sovit som en stock och samtidigt som jag jobbat har jag pluggat som en idiot. Denna gången har jag verkligen lite mer kunskap än sist, om det räcker vet jag fan inte. vi får helt enkelt hoppas så. Matematik in my heart <3.
 
fantastiskt jävla väder också?! älskar det. 
OCCCCH midsommar firas i Båstad. himla trevligt med resor!
imorgon är det 4 årsedan jag tog studenten, FYRA?! låter inte klokt. åren blir ju bara fler ifs. 

IMORGON JÄVLAR!!! HÅLL ERA SATANS TUMMAR. 
 
 
 
 

1 Juni.

Kan inte förstå för mitt liv att det nu är en sommarmånad. Juni liksom? SÅ HIMLA UNDERBART. 
vi har vart i Ullared och tampats bland allt jävla folk, såhär efter löning och en helgdag? är vi dumma i huvudet?
Ja det kan en tycka. aldrig jag åker dit efter löning igen. vädret går inte alls att klaga på heller. love it love it. 
annars har jag suttit med hemtentan som går framåt åtminstone, heja. har jobbat lite granna och mest umgåts med min calleballe innan det blir hemfärd. Kollat min första BoIS match också, landskronas egna stolthet .. om man nu kan kalla det stolthet? jag vet inte. trevligt var det iallafall. fotboll är ju alltid fint. 

ska somna riktigt jävla gött nu, inatt drömde jag att jag satt i ett koncentrationsläger och letade efter min kudde. allt kan ju hända. imorgon ska jag försöka bli riktigt klar med hemtentan så jag kan packa heeeeela tisdagen typ.
åker ju hem till Ronneby på tisdag och Onsdagmorgon är det dags för tarkett ... faseeeeen. Jag längtar redan till de två första förmiddagarna är över. 

Ja vi hörs när vi hörs folk. lär inte uppdatera så jävla mycket under denna sommaren. 
Jag kommer antagligen jobba, jobba, och jobba. och när jag är långledig är jag här hemma i skåne. 
imorgon lämnar vi även vår älskade torres, det gör lite ont bara det, idag var vi ute i järavallen och sprang utan koppel i nån timma, jag såg BARA lycka i hans ögon!