I like sweeeeeden.

jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna bosätta mig här när jag bli stor och få familj och hela den biten.
Jag älskar vissa saker av USA, men man måste verkligen vara stenrik för att kunna överleva här.
det är inte konstigt att så många människor är fattiga, det är verkligen inte det.

min värdpappa ha berättat vad elen kostar, vad det kostar att ta barnen till tandläkaren för årskoll, vad det kosta om någon behöver åka in på akuten, om någon ha skadat sig och behöver röntgas, vad det kosta för bilförsäkring och vanlig försäkring, hemförsäkring och allt, vad skolan kosta och sådär.

och jag mår dåligt av summorna han räknade upp, speciellt att ta alla 4 ungar till tandläkaren för årskoll.
hemma i sverige är det Gratis, här var han uppe i MÅNGA TUSEN, det är inte bara några få tusen vi prata om nu, utan det skulle kunna vara i jämförelse pris med 3-4 halvdyra plasma tv.

mina värdföräldra trodde inte mig på när jag sa allt var nästan gratis upp till du är 20 år.
och att du kan läsa på högskola hur fattig du än är för det är bara material som kostar, och då får du ändås ett par tusen av CSN ... jag förstår att mina värdungar har hundra olika tryouts när dom är 7 år för att komma in på de super dyra Collegen, jag vet många av mina kompisar här vars föräldrar redan prata om NHL, vilket College ungarna ska gå på och att dom måste kämpa för att få A, redan i första klass ... när jag var 7 år visste jag knappt vad jag hade röven typ, åtminstone tänkte jag inte på om jag skulle läsa på Havard, Yale eller UCLA när jag var 17 år.

jag är super glad att jag få spendera en tid här, men att veta att mitt hemland är Sverige gör mig ännu gladare, jag hade inte velat växa upp här, inte för en sekund.


lika dant att kunna erbjuda Au pair livet - SUPER BRA, för man kan verkligen få leva här för ett år om man nu vill de, men själva au pair grejen ha jag inte förstått, som familj alltså .. JAG hade inte velat ha en au pair, vi är 3 syskon och det gick kanon för min mamma att hämta upp oss efter jobbet, vi var på fritids tills hon kom och vi gick på fotbollsträning, hockeyträning, innebandy eller vad fan vi nu hade när vi kom hem, och det funka för alla familjer i Sverige, om man så har 1 eller 5 barn .. men här har man au pairer för 1 barn? oftast är det ju att familjen vill ha den kulturella skillnaden också, men det är även så att dom vill ha någon som jobba ... hemma i sverige skulle INTE MÅNGA ha au pairer, många skulle inte ens tänka tanken, man kanske fråga någon kusin om den kan sitta barnvakt för en kväll ... men visst det är bra för oss au pairer att man kan göra de, men som familj förstår jag fan inte hur dom tänker!

får ta och säga grattis till min värdpappa också som i veckan fick en egen fond på börsen, om jag förstått det rätt .. folk kan åtminstone ge han pengar och så får han försöka göra de summorna högre, han försökte förklara, men jag och det amerikanska språket inom börsen är inte allt för bra vänner, goood for him, han hade visst kämpat runt 3 år för detta, så heja!

justja: jag är RÖV TORR I ANSIKTET fortfarande
, de ser ut som att jag flossar i hela ansiktet, så torr är jag, .. ska in i någon hud-butik imorgon i Chicago och se om nån kan hjälpa mig, detta håller ju inte.

Kommentarer
Postat av: Tinde

jag hade heller aldrig velat växa upp här, aldrig i livet!! men jag gillar det ändå ;)



SV: tror faktiskt min hostmom frågade det också haha

2010-09-12 @ 16:05:35
URL: http://tindes.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback