Jänkarna <3

en sak jag sakna från det amerikanska folket är deras öppenhet och ärlighet.
vi i sverige ta ogärna upp problem, vi mår hellre dåligt än att prata om saker.
vi ta omvägar för att komma fram till ett resultat, det får gärna ta oss 30 minuter extra innan vi kommit fram till det vi ska ha sagt, .. är någon framför oss lite slö i affären, stå vi gäääärna och vänta och bli sura, istället för att säga ursäkta mig, gå vi in i någon säger vi oftast inte ursäkta, (överlag är det såhär) .. vi skulle ALDRIG, ALDRIG prata med någon främling på bussen, i hissen eller i kön till kassan. (99procent av folket)
vi stå hellre upp i bussen än att sätta sig bredvid någon .... det finns så många olika saker.
Jag tycker vi är ett sånt riktigt tråkigt folk, vi är så jävla otrevliga mot andra, jag saknade inte oss svenskar när jag var i USA, och jag vet att alla som varit i USA håller med, har man inte varit där kan det vara svårt att förstår.

I USA är det en sådan himla skillnad, folk släpper sina liv för att hjälpa dig, jag letade efter ärtor en gång, en kvinna som själv letade efter något kommer fram till mig och börja leta efter mina ärtor, hon springer alltså runt i HELA affären för att hitta dom åt mig ... folk prata med en i hissen, sitter man på tåget, sätter sig gärna folk bredvid en och börja fråga saker om ens liv, vissa kan säkert tycka det är lite påträngande, speciellt om man är från sverige och aldrig pratat med en främling i hela sitt liv förr.

men som sagt, de som ha varit i USA förstår precis vad jag menar, de som har levt där eller bo där nu vet exaakt.
dom vet hur icke-öppna svenskar är, hur många omvägar vi MÅSTE ta innan vi vågar säga vad problemet är, och att vi är rädda för främlingar! - man ändra uppfattning där borta på andra sidan.
- det är inte så farligt att be om ursäkt att ha gått in i någon, det är inte jobbigt att ta upp problemet DIREKT, säga vad som är jobbigt utan att gå runt och må dåligt, man börja prata med folk i kön, och man stå inte hellre i tåget, utan man sätter sig ner.


klart att det har hänt att någon prata med en i sverige - men i USA prata folk med en om man stått naken på gatan, säger bara att vi borde lära oss av dom lite.

I hissen i USA

"Heeeyy, how are you?!
Oh, I'm fine, and how are you?!
goood thanks!

I hissen i Sverige.
"heeej, hur är det?"
???????????????????? WTF !!!!!

Kommentarer
Postat av: micaela

sant sant sant och åter sant!

2010-12-12 @ 17:12:34
URL: http://mmicaela.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback